Tungelundbadet trodsede corona og kom ud med overskud

Friluftsbadet i Thorsø bevarede skindet på næsen, selvom sommersæsonen blev forkortet med tre uger, og vintersæsonen var helt død

Artiklens øverste billede
Trods corona nød tusindvis af vandglade gæster Tungelundbadet i den forgangne sæson.

friluftsbad Tungelundbadet i Thorsø har som andre oplevelsessteder været ramt af coronaepidemien og de medfølgende restriktioner.

Sæsonstarten i 2020 blev udsat i tre uger fra midten af maj til begyndelsen af juni, og da man endelig kunne lukke badegæsterne ind, var det med begrænsninger. Vintersæsonen, der normalt byder på diverse arrangementer med saunagus og spabad, var helt død, og alt i alt faldt årets besøgstal fra de normale 12.000 gæster til cirka 8.000 i 2020.

Udover den offentlige åbning har friluftsbadet også en stor udlejning til private arrangementer, som blev hårdt ramt af forsamlingsforbuddet. Alligevel lykkedes det at holde skindet på næsen og komme ud med et lille overskud på nogle få tusinde kroner, fortæller Tungelundbadets formand Jette Laursen.

"Vi havde i sommersæsonen mange glade badegæster fra nær og fjern, der kom for at nyde det varme vand og den friske luft. Der var jo heller ikke så meget andet at give sig til," siger Jette Laursen med et smil og fortsætter:

"Der kommer gæster fra hele Favrskov Kommune, men efterhånden også mange fra Silkeborg, Randers og Bjerringbro."

Artiklen fortsætter efter billedet

Saunaen i friluftsbadet i Thorsø.

Farvel til kasserer

Tungelundbadet sagde på sin virtuelle generalforsamling farvel til et skattet bestyrelsesmedlem, Britta Dahlgaard, der har været med i bestyrelsen i 12 år og styret pengekassen. Posten som kasserer bliver overtaget af Trine Kjær, som ikke er med i bestyrelsen.

I stedet for Britta Dahlgaard har bestyrelsen fået et ungdommeligt islæt i skikkelse af 30-årige Daniel Holm, der er far til tre små børn og flittig bruger af Tungelundbadet.

Bestyrelsen har også sagt farvel til Claus Mørup, der igennem mange år har været suppleant og taget del i arbejdet på lige fod med resten af bestyrelsen.

Tungelundbadet har desuden sagt farvel til bademester Annette Jørgensen, der bliver erstattet af Kresten Jørgensen, og den gamle rutsjebane bliver erstattet af en ny, som man har fået bevilget penge til fra Landsbyrådet.

Den udendørs badesæson i Tungelundbadet begynder lørdag 15. maj klokken 12, hvis ellers coronarestriktionerne tillader det, og slutter traditionen tro sidste søndag i august.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.