Hinnerup-forfatter er klar med sidste Freja-krimi

Martin Holmslykke udkommer med romanen Frejas Tårer, som er den sidste del i krimitrilogi

Artiklens øverste billede
Martin Holmslykke har blandt andet boet i New York, hvor dette billede er taget.

krimi Hvordan kommer det til at gå med det umage detektivpar, journalisten Isabella Luz og piloten Christopher Kingo?

De er hovedpersonerne i den nordiske krimitrilogi Freja om ligestilling, som er skrevet af forfatteren Martin Holmslykke, der kommer fra Hinnerup og i dag bor på Islands Brygge i København. Han er nu på trapperne med den tredje og dermed sidste bog, der hedder Frejas Tårer.

En Frejas tåre fældes af en kvinde, når hun bliver udsat for uretfærdighed på grund af sit køn. Kvinden kan vælge at kæmpe - eller finde sig i den dårlige behandling. De asatroende kvinder i Frejas katte kæmper for ligestilling mod en gruppe af kristne mænd, og midt i kampen lander detektivpar Isabella Luz og Christopher Kingo.

I første bind 'Frejas blod', der udkom tilbage i 2015, bliver Ditte Freulich fundet død i sin bil. Der er et afskedsbrev, men Christopher tror ikke, Ditte har begået selvmord, fordi hun har en datter på seks måneder, Carla, som Christopher er biologisk far til. Men hvem har dræbt Ditte, og hvorfor, er det store spørgsmål i den første krimi fra Martin Holmslykke, som er stærkt inspireret af forfatteren Dan Brown, der blandt andet har skrevet Da Vinci Mysteriet.

I andet bind 'Frejas vinger', der udkom i sommeren 2020, ryger to personer overbord på Oslofærgen. Hvorfor følger de efter Christopher og Isabella, og har det noget med nøglerne at gøre? Christopher ønsker ikke at blive rodet ind i en malstrøm af drab, men spørgsmålet om mordet på Carlas mor Ditte spøger.

Artiklen fortsætter under billedet

Frejas Tårer udkommer 23. april 2021.

Hvem vinder kønnenes kamp?

Nu har Martin Holmslykke så færdigskrevet den sidste bog i serien, hvor handlingen spidser til. I 'Frejs Tårer' bliver Isabella og Christopher angrebet ved Hammeren Fyr på Bornholm, hvor forfatteren finder inspiration. I røgen fra håndgranaten mærker Isabella efter, om hun har alle lemmer, før hun vender sig mod Christopher. Hvem prøver at dræbe dem?

Detektivparret er på jagt efter de sidste to nøgler, som de skal bruge for at finde Frejas hemmelighed. Men hvad er Frejas hemmelighed, og hvordan kan den ændre på balancen mellem mænd og kvinder? For Isabella er det nødvendigt at kæmpe videre, fordi hun tror på kampen for ligestilling. Det placerer Isabella og Christopher midt i det endelige opgør, men hvem vinder kampen mellem kønnene i 'Frejas Tårer'?

En af de afgørende scener, der har betydning for det endelige slag mellem kønnene, foregår på Overdrevet i Hinnerup, oplyser Martin Holmslykke. Han arbejder til daglig som vagtleder på Amalienborg Slot og har gennem livet boet blandt andet i USA, Canada, Brasilien og Sverige. Foruden krimitrilogien Freja har Martin Holmslykke skrevet bogen 'Det fortærende' om en ung mands kamp med spiseforstyrrelser. Det var hans debutroman, som udkom i 2001 under pseudonymet Martin Maribo.

De to første bind Frejas Blod og Frejas Vinger blev valgt som lyttefavoritter på eReolen i 2020, oplyser forfatteren, som under udarbejdelsen af Frejas Tårer fik tildelt et rejselegat fra Statens Kunstfond til Færøerne. Frejas Tårer udkommer 23. april 2021 på Martin Holmslykkes eget forlag, Panterpublish.dk, som også har udgivet de første to krimier i serien.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.