Små skoleelever skal i nye klasser efter isolation - men "krigen er ikke slut endnu"

"Første slag endte ikke, som vi håbede, men krigen er ikke overstået endnu."

Artiklens øverste billede
Fem klasser på 2. årgang på Kragelundskolen i Aarhus skal blive til fire. Det møder modstand både hos forældre og hos Venstre i byrådet.

"I Venstre kommer vi ikke til at lade denne sag glide ud i sandet. Dertil er børnenes trivsel alt for vigtig."

Sådan lyder det fra Venstres borgmesterkandidat i Aarhus, Christian Budde, i forbindelse med en sag om klassesammenlægninger på 2. årgang på Kragelundeskolen.

Her skal fem klasser med hver omkring 22 elever lægges sammen til fire klasser med gennemsnitligt 28 elever.

Sammenlægningen har vakt røre blandt forældre til de små skoleelever, ikke mindst fordi den skal ske i forlængelse af et år, hvor børnene på grund af corona har været meget væk fra deres klassekammerater.

”De har kun lige været i skole i to år, og nogle af dem skal stadig have hjælp til at lyne jakken. De er bange og forvirrede. Den dag, de fik beskeden, stod min datter og trøstede hendes veninde der græd, da jeg hentede dem. Det fortalte mig mere end 1000 ord," sagde forælder Sanne Johnsen for nylig til Lokalavisen Aarhus.

Børnenes faste lærere har stor betydning for deres tryghed, lyder det fra Sanne Johnsen, mor til Julie Marie i 2.E.

Nej fra byråd

Aarhus Kommune har øremærket 16 millioner til en lokal hjælpepakke, som skal styrke skolebørnenes trivsel og læring. Pengene er tirsdag sendt ud til skolerne i Aarhus.

Venstre foreslog ved seneste byrådsmøde, at en del af de 16 millioner skulle kanaliseres direkte ud til de klasser, der skal sammenlægges. Det forslag mødte dog ikke opbakning hos et flertal i byrådet

Alligevel mener Christian Budde, at der er grund til optimisme for børn og forældre på Kragelundskolen.

Venstre har ifølge Christian Budde sendt en 10-dages forespørgsel til rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), om, hvor mange skoler, der står over for klassesammenlægninger i næste skoleår.

Spillet er ikke slut

Der er brug for handling nu, lyder det fra Christian Budde.

"Det er min forventning, at flere partier vil se, at vi ikke kan snakke om trivsel og samtidig lægge klasser sammen i en coronatid. Hvis et politisk flertal i byrådet vil handle på det, så kan man også finde pengene," siger han til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Første slag endte ikke, som vi håbede, men krigen er ikke overstået endnu."

Venstre har desuden bedt om en undersøgelse af, hvad det betyder for børns trivsel og læring, hvis deres klasser lægges sammen i en krisetid.

Kortsigtet løsning

Skoleleder på Kragelundskolen, Kjeld Kromand, havde helst været foruden at lægge klasserne på 2. årgang sammen, men "Der er de penge, der er".

Skoleleder for Kragelundskolen, Kjeld Kromand, er ikke begejstret for at skulle lægge klasserne på 2. årgang sammen.

"Klassesammenlægninger kommer sjældent belejligt eller af ønske. Jeg har fuld forståelse for, at nogle er kede af det, ligesom jeg medgiver, at der er en særlig udfordring i forhold til corona," sagde han for nylig til Lokalavisen Aarhus og tilføjede:

"Situationen er, som den er. Der er de penge, der er, og det er vores opgave, sammen med skolebestyrelsen, at forvalte de penge bedst muligt i forhold til alle klassers behov på skolen".

Ifølge Kirstine Bjørnskov Eskedal, der er forælder til en dreng i 2. klasse på Kragelundskolen, vil det medføre et "et enormt socialt reparationsarbejde", hvis klassesammenlægningen føres ud i livet.

”Jeg synes, det er helt absurd, at man, mens der er afstandskrav og fokus på trivsel, hu hej bryder velfungerende klasser op. Der er måske ikke nogen at rette fingeren i mod, men derfor er vi forældre alligevel nødt til at råbe højt. Jeg kan kun sige, at det ville være dejligt, hvis vi kunne finde en løsning," sagde hun for nylig til Lokalavisen Aarhus.

Det forventes, at klasserne på 2. årgang på Kragelundskolen sammenlægges inden sommerferien.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.