"Jeg er så ked af det på de ældres vegne"

80 procent af Christina Bottkes kunder bor på plejecentre. Det har givet kæmpe udfordringer i et år med corona

Artiklens øverste billede
Mobiloptiker Christina Bottke har 80 procent af sine kunder på plejecentrer. Det giver mange udfordringer under en coronaepidemi. Foto: Sonne

Corona "En ting er, at det har påvirket min forretning. Noget andet er, at jeg ikke har kunnet yde den service, jeg normalt tilbyder. Det har gjort, at der har siddet nogle ældre mennesker ude på plejecentrene med briller, der har været skæve eller i stykker, så de ikke har kunnet se TV eller læse - i en tid, hvor de ikke har kunnet få besøg, og der generelt har været skåret ned for aktiviteterne. Det er ikke nogen rar tanke."

Sådan siger Christina Bottke, indehaver af Mobiloptik i Skanderborg. Cirka 80 procent af hendes kunder bor på plejecentre, en boform der til tider har været hårdt ramt under coronakrisen.

Som optiker havde jeg ikke drømt om, at vejret skulle spille en rolle for mit arbejde

Christina Bottke, optiker

"Der er plejecentre, hvor jeg ikke har været i et helt år," fortæller Christina Bottke, der også har oplevet at være afhængig af vejret.

"Som optiker havde jeg ikke drømt om, at vejret skulle spille en rolle for mit arbejde. Men coronaen har gjort, at en del af mit arbejde på plejecentrene har foregået i udendørs telte med lave temperaturer. Og jeg er stødt på ældre, der har har været bekymret for, om de skulle dø af lungebetændelse frem for corona. Det har været hårdt, mærkeligt og trist at være vidne til," konstaterer Christina Bottke.

Hun tilføjer, at en stor del af hendes arbejde med at finde de rigtige briller til en kunde også handler om fx afstand til TV'et og lysforholdene i et rum.

"Det er svært at arbejde med, når man ikke kan komme ind i folks stue," siger Christina Bottke.

Nervøs for at smitte

Hun erkender blankt, at hun har været nervøs for at fungere som smittespreder, dels fra plejecenter til plejecenter, men også fra disse og til sine private kunder. Mange af disse har ikke brugt fx mundbind i deres private stuer.

"På en god dag kan jeg jo være på tre-fire plejecentre. Heldigvis har mange centre haft et registreringssystem, så de har vidst, hvem der har været i bygningen, og har kunnet give besked, hvis der pludseligt har været et udbrud," fortæller Christina Bottke, der på et tidspunkt var i karantæne i et sommerhus efter et besøg i Fællesskabets Hus i Ry, hvor der som bekendt var et stort coronaudbrud.

"Men jeg har ikke været smittet, og jeg har heller ikke smittet andre. Men jeg kan også love for, at jeg har sprittet af til den helt store guldmedalje," lyder det.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.