Kryds i kalenderen

Artiklens øverste billede
Susanne Kristensen.

præsteklumme Den store "familiekalender" hænger på væggen i mange hjem, eller findes som en app på telefonen. Omhyggeligt bliver vigtige aftaler, sportsturneringer, koncerter udflugter, ferieture og meget andet ført ind. Forventning, glæde, spænding og nervøsitet dukker op, når vi bladrer gennem kalenderen. Der er noget at se frem til. Det seneste år har kalenderen været fuld af overstregninger af alt det, som ikke bliver til noget.

Coronaen har aflyst familiefødselsdage og festivaler. Konfirmationer, barnedåb og bryllupper er udsat til senere. Det gør ondt, når de vigtige krydser i kalenderen må streges ud. Det er festtider, som vi har glædet os til og forberedt på forskellig vis.

Vi skal selvfølgelig ikke glemme hverdagen. Der er meget at være taknemmelig for.

Jeg holder af hverdagen. Mest af alt holder jeg af hverdagen.

Dan Turells ord, som vi vist alle kender. Livet skal ikke bare leves på de dage, der er kryds ved i kalenderen. Nej, hverdagene skal ikke bare overstås, men i denne coronatid opdager vi også betydningen af "højtider". Tider, dage og timer, der hæver sig op over alle de andre. Søndagen med gudstjeneste i kirken, rejsen i sommerferien, en tur i biografen, på Aros eller Moesgård, en eftermiddag på fodboldstadion og samværet med vigtige mennesker i vores liv.

Højtid er det vi kan gå og glæde os til og længes efter, mens vi smører madpakker og betaler regninger. Højtider er det, som vi senere kan se tilbage på som pejlemærker for året, for vores tilværelse. Lige nu mangler vi vores højtidsstunder.

I øjeblikket kan vi gå dejlige ture i bøgeskoven, der snart springer ud og lede efter anemonerne i skovbunden, inden vi kommer hjem til serierne på Netflix igen. Vi kan hygge os med puslespil og surdej. Der er meget godt at sige om denne corona-pause, men længslen efter et vigtigt kryds i kalenderen gnaver indeni.

Vi ved ikke, hvornår vi kan få en lille pause fra hverdagen, så vi igen kan glæde os over livet på en anden måde. Mange af os sidder nu og er ved at planlægge sommerferien. Belært af erfaringen er vi begyndt at skrive med blyant i kalenderen, så vi nemmere kan viske ud igen. Forhåbentlig slipper coronaen snart sit tag i os, så vi får vores højtider igen. Og vi kan håbe, at vi vil komme til at mærke en større og dybere taknemlighed for vores særlige mærkedage, fordi de ikke længere er en selvfølge. Jeg vil i hvert fald glæde mig til at sætte kryds i kalenderen igen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.