Rønde: Opførelsen af 18 små lejeboliger svæver i det uvisse efter konkurs

DjursBo skal have kigget økonomien nærmere efter i sømmene, fordi byggeriet tegner til at blive meget dyrere i en ny udbudsrunde

Artiklens øverste billede
Borgmester Ole Bollesen (S) kunne på det seneste byrådsmøde fortælle, at der endnu ikke foreligger en plan for, hvornår de 18 planlagte almene boliger i forlængelse af Lillerupparken på Røndes hovedgade skal opføres. Arkivfoto

RØNDE Syddjurs Byråd besluttede for år tilbage, at rådhuset i Rønde og nogle eksisterende bygninger skulle rives ned og give plads til nyopførelse af en række faciliteter, herunder nye plejeboliger i Lilleruparken. Det drejede sig sig faktisk om det største byggeri til dato i Syddjurs Kommune, og første spadestik på den tidligere rådhusgrund blev taget i sommeren 2017.

Hele komplekset er for længst opført: Byens Hus, 41 nye plejeboliger og 42 eksisterende plejeboliger i det tidligere Rønde Plejecenter, hjemsted for hjemmeplejen, politiet (kontorhus), møde- og servicefaciliteter, 'Familieværket', sundheds- og genoptræningscenter, socialpsykiatrisk aktivitetscenter og rusmiddelcenter. Den gamle hovedbygning på grunden, Lilleruphus, vil som sidste del af planen for området blive renoveret og komme til at huse aktiviteter for ældre borgere.

Det har hele tiden været meningen, at der på et lille hjørne på Hovedgaden 69C som sidste step skulle opføres 18 små 55 kvadratmeter almene boliger i umiddelbar forlængelse af Lillerupparken af Boligforeningen DjursBo. Boliger, som også kunne blive aktuelle for unge mennesker.

Kickstartes på ny

Da Aalsrode Tømrerfirma A/S i efteråret 2020 gik konkurs, vendte det imidlertid op og ned på en række DjursBo projekter i kommunen.

Der er kommet styr på fire af dem igen efter, at entreprenørfirmaet Færch & Co, der har over 100 årige rødder i Aalborg, bød ind på opgaven med at færdiggøre byggerierne.

Dog ikke byggeriet i Rønde, selvom Lokalplan 401, der gælder for området, blev vedtaget i Syddjurs Byråd 26. oktober 2016, og i lokalplanen er der planlagt for et etagebyggeri på stedet.

Borgmester Ole Bollesen (S) redegjorde på det seneste byrådsmøde i spørgetiden for, hvordan fremtiden tegner sig i Rønde efter en byge af spørgsmål fra Ole Kragelund, Rønde.

"DjursBo har oplyst, at kvadratmeterprisen bliver højere end budgetteret, fordi der i udbuddet var stor afstand mellem den vindende entreprenør (Aalsrode Tømrerfirma A/S, red.) og nummer 2. Et nyt udbud vil derfor blive væsentligt dyrere," forklarede borgmesteren.

"Byggeri af små almene boliger med mange 'kvadratmeter' har også vist sig generelt dyrere at bygge. Og når jeg siger 'dyre kvadratmeter', er det fordi små lejligheder har samme behov for køkken og bad som de større. Endelig er byggegrunden vanskelig med trange forhold og niveauforskelle."

Ole Bollesen bemærkede, at både DjursBo og kommunen er meget opmærksomme på, at boligerne skal kunne udlejes til 'en rimelig husleje'.

Anden placering

Ole Kragelund havde også spurgt til, om de 18 lejeboliger kan opføres et andet sted i Rønde. Til det svarede borgmesteren:

"Med hensyn til en eventuel flytning af de 18 små boliger til en anden placering i Rønde, kan jeg i dag ikke sige mere, end at det kan være en mulighed, men det er vi nødt til at undersøge meget nøje i tæt samarbejde med DjursBo."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.