Debat: Kom nu, byrødder

Artiklens øverste billede
Hanne Stender.

Miljøministeren har inviteret til fri leg, men politikerne i Skanderborg Kommune vil ikke lege med. Det handler om konkurrencen om at blive kommunen med mest vild natur. Det er meget muligt at Skanderborg er godt med, når det handler om vild natur, men hvorfor ikke gå efter endnu mere?

Det har 89 ud af landets 98 kommuner er med, men ikke Skanderborg. Det har været et lettere forvirrende forløb. Først meldte formand for miljøudvalget Claus Leick ud, at han regnede med at vi skulle med.

Dernæst et par dage før deadline for tilmelding bekendtgjorde han, at det var besluttet i udvalget, at man kunne få mere ud af en indsats lokalt og at det derfor blev et nej. Sagen var ikke vendt med byrådet.

På Facebook viste sig hurtigt stor utilfredshed og forundring over dette. Jeg og mange andre kan slet ikke forstå, at vi ikke skal være med. En konkurrence er noget, vi kan være fælles om. Hvis der går sport i at starte nye tiltag, hvad enten det så er kommunens ansatte eller private borgere der arbejder, så vinder vi alle på det.

Jeg og mange andre kan slet ikke forstå, at vi ikke skal være med

Så pyt med om vi vinder konkurrencen. Hvis vi stiler efter det, tror jeg, at vi kommer længere, end vi ellers ville have gjort. Hvorfor ikke tænke, at det er noget, der samler os om en fælles vigtig sag? Måske kan det give en større bevidsthed om vigtigheden af at passe på naturen. Jeg er skuffet og uforstående.

Da jeg fandt ud af, at vi ikke var med, startede jeg en underskriftsindsamling på Facebook. Denne løb over en enkelt dag d. 23/3. Her blev der indsamlet 226 underskrifter og tak for hver og en af dem.

De blev dagen efter afleveret til borgmesteren, som lovede at drøfte sagen med de andre politikere på aftenens byrådsmøde.

Efter de åbne punkter på mødet, blev det drøftet men der var stadig ikke opbakning til at tilmelde sig. Byråds TV blev slukket lige som emnet skulle drøftes, selv om det ikke var et lukket punkt. Jeg kunne rigtig godt have tænkt mig at høre argumenterne, men det lod sig ikke gøre.

Nåh, men det sidste er ikke sagt fra min og borgernes side. Da der fra miljøministeriet er blevet åbnet en kattelem, så de allersidste kommuner kan nå at tilmelde sig, har jeg på opfordring igen åbnet for underskriftsindsamlingen.

Den kan findes på følgende linket:wechange.dk/indsamling/skanderborg-kommune-skal-deltage-i-konkurrencen-om-at-blive-den-kommune-der-har-den-vildeste-natur-876

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.