Test før bazar-besøg - coronasmitten skal ned i Aarhus Vest

Artiklens øverste billede
Foto: Aarhus Kommune

Der, hvor smittespredningen er størst, skal der gribes meget effektivt ind. Det er blandt andet på vores ungdomsinstitutioner, vores kollegier og hvor mange unge samles. Det viser de seneste tal.

I vores boligområder, hvor der er en meget stor koncentration af ikke-vestlige indvandrere, lad mig blot nævne Gellerup – Toveshøj – Bispehaven med flere, der er også en meget stor smittespredning, og det er ikke bare i de tre nævnte boligområder - også i andre boligområder med socialt boligbyggeri.

Hvis vi skal bekæmpe smitten her i Aarhus, så bliver vi nødt til at sætte kraftig ind, hvor vi ved, at smitten er størst. Jeg bor selv mellem Skovgårdsparken og Gellerupparken i Brabrand, og jeg kører tit forbi Bazar Vest, hvor der færdes mange mennesker.

Man kunne stille det forslag, om ikke det var en idé, at man skulle fremvise en negativ corona-test for at komme ind i bazaren. Det skal man også mange andre steder - blandt andet hos frisøren. Det vil have to fordele: At de, som kommer i bazaren bliver nødt til at blive testet, og at bazaren bliver et trygt sted at handle.

Det vil være en kæmpe fordel for bazaren, hvis man tog et sådan lokalt initiativ, så bazaren kunne være med til at bekæmpe corona. Det vil sende et rigtig godt ansvarligt signal i Aarhus Vest.

Der kunne også være andre steder i Aarhus, at det kunne være en god løsning. Bazar Vest er bare et godt eksempel, da der kommer mange mennesker fra de tre boligområder, som jeg har nævnt. Det er en opfordring til, at flere bliver testet i netop disse områder.

Det ville være mere givende, at man skulle vise corona test i Bazar Vest end hos frisøren og andre mindre forretningsdrivende.

Uanset om du er, ung eller ældre, så vær med til at bekæmpe denne pandemi, så vi kan se frem til normale tilstande - ikke bare i Aarhus, men i hele landet.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.