Peer Henrik Pedersen

Artiklens øverste billede
Peer Henrik Pedersen

Lokalavisen har modtaget

Familie og venner har sendt disse mindeord om Peer Henrik Pedersen, Ebeltoft.

"Peer er død. Det er ikke til at forstå det – bare 60 år. I vores minde står en solbrændt Peer stadig der i sin have i bar overkrop og med bare tæer i gang med at hyppe de snorlige rækker af kartofler i den altid velholdte have uden for stråtagsidyllen med udsigt til Mørke Mose.

Det var der, han og Janne boede det meste af de 43 år, de nåede at være sammen. For allerede da Peer var 17 og Janne 16, blev de kærester, efter at de forinden have gået i parallelklasse i nogle år på skolen i Ullerslev på Fyn.

Peer voksede op på en lille gård på 18 tønderland lidt derfra i Ellinge sammen med sine to ældre søstre. En aktiv dreng, der godt kunne lide at røre sig. Der blev spillet både fodbold og håndbold i nabobyen Skellerup. Knapt var han konfirmeret, før han blev træner for sit første håndboldhold – en flok drenge blot lidt yngre end ham. Der begyndte det med at gøre noget for andre – for fællesskabet. Og det varede heller ikke længe, inden Peer blev aktiv i den lokale håndboldbestyrelse.

Da Janne i 1986 var blevet færdiguddannet som sygeplejerske, flyttede parret til Hornslet, for Peer var blevet optaget på pædagogseminariet i Aarhus. Ved siden af studierne var der naturligvis også plads til at være aktiv i Hornslets idrætsliv – Peer blev spillende træner for et herrehold i håndbold.

Han fik som nyuddannet arbejde på fritidshjemmet Trekanten i Hornslet, og siden fik flere andre institutioner glæde af Peers væsen og faglighed. Mens de boede i Hornslet, drømte Peer og Janne om at finde stedét – de skulle ikke kigge langt, for lige uden for Mørke på den skønneste plet fandt de det: Det gamle bindingsværkshus med god plads omkring til både køkkenhave og dyr. Gennem årene har både heste, køer, grise, får, ænder, kaniner og sågar kalkuner levet godt på stedet. Og i køkkenhaven regerede Peer. Der var rigeligt til hele familien – og meget ofte også til naboerne og andre, der kunne have behov.

Familien voksede sig hurtigt stor. Ud over egne børn og adoptivbørn har hjemmet på Lykkenvej i over 25 år været en tryg base for adskillige plejebørn – for selv om der var travlt, var der overskud til at være noget for andre, der havde brug for støtte.

I Mørke fortsatte Peer som håndboldtræner, han blev også involveret i skolebestyrelsen, som han var formand for i en længere årrække. Og da han i 2010 blev spurgt, om han ville være med til at stampe en floorballafdeling op i Mørke, sagde han naturligvis ja, og her fik Peers organisatoriske evner stor betydning for floorballafdelingens succes.

Peer elskede at have liv omkring sig – familie og venner i et festligt lag. Han fremstod som en omgængelig og rar fynbo, og det var han. Men han kunne bestemt også vise kant og lod sig ikke trække rundt med. Hverken i bestyrelsesarbejdet eller som person. Stædig var han til tider. Selv om Janne og han igennem 43 år var enige om det meste, kunne det godt blive lidt for meget indimellem. For Janne var det derfor en lettelse, da Google blev et redskab, man kunne slå ting op i og overbevise Peer om, at hun altså havde ret!

Det blev til over 30 år i Mørke. Peer fik i 2018 konstateret kræft, og derfor var det ikke i længden muligt at holde det store hus og haven i den stand, han og Janne ønskede. I 2020 flyttede de til et parcelhus i Ebeltoft – tæt på børnene.

Peer døde den 24. marts - med Janne ved sin side. Han efterlader sig - ud over Janne - fem voksne børn, to børnebørn og sin mor på 92.

Æret være hans minde."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen