Nationalpark Mols Bjerge: Plan skal sikre plads til både naturen og turisterne

Ny strategisk-fysisk plan skabe sammenhæng i den eksisterende turismeinfrastruktur og konkretisere udviklingsretningen. Det oplyser Nationalpark Mols Bjerge i en pressemeddelelse

Artiklens øverste billede
Foto: Nationalpark Mols Bjerge

nationalpark mols bjerge Rekordmange danskere færdes i disse år og måneder i den danske natur. Udviklingen for antal personer i naturen har været opadgående i flere år, og den tendens er for alvor accelereret det seneste år som følge af corona-nedlukningerne.

Hjemmearbejde og begrænset fysisk kontakt har skabt en øget efterspørgsel efter frisk luft og højt til himlen, men den øgede interesse for de mange danske naturområder skaber også behov for nytænkning, der både sikrer plads til outdoor-turisterne og samtidig tager hensyn til naturen.

Et sådant udviklingsarbejde har Nationalpark Mols Bjerge taget hul på i samarbejde med Syddjurs Kommune, Visit Aarhusregionen og Dansk Kyst- og Naturturisme, hvor en ny strategisk-fysisk udviklingsplan skal bidrage til at skabe sammenhæng i den eksisterende turismeinfrastruktur og konkretisere udviklingsretningen i udvalgte områder.

"Det seneste år har vi oplevet stigende interesse for de mange skønne områder, der er i den danske natur, og vi forventer, at lysten til natur og åben himmel fortsat vil stige efter coronapandemien, som i høj grad har accelereret udviklingen," siger destinationsudviklingschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme, Jacob R. Kirkegaard Larsen, og fortsætter:

"Det kræver derfor, at vi iværksætter nogle langsigtede strategiske indsatser, der både skaber plads til de mange forskellige brugere af naturen – turister såvel som borgere - men samtidig tager et stærkt hensyn til naturbeskyttelse og lokale interesser. Vi kommer blandt andet til at fokusere på, hvordan bedre planlægning og en styrket infrastruktur kan bidrage til at opnå denne balance til gavn for både naturen, borgere, turister og turismeerhvervet."

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.