COVID-19: Syddjurs Byråd får vidtgående beføjelser

Alle landets kommuner får fra mandag øgede beføjelser til fx. at lukke kommunale institutioner mv., når der sker en lokal stigning i smitten

Artiklens øverste billede
Ifølge en ny statslig bekendtgørelse som alle partier i Folketinget minus Nye Borgerlige har nikket ja til, er kommunerne nu forpligtede til at lukke skoler og SFO'er, hvis det testkorrigerede incidenstal i kommunen er over 200. Arkivfoto

COVID-19 Syddjurs Byråd og alle øvrige byråd/kommunalbestyrelser i landet får som noget nyt mulighed for – at meddele påbud om lukning af dagtilbud, grundskoler, SFO og klubtilbud samt ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter og lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Nedlukningen ophæves, når Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der ikke er grundlag for at opretholde nedlukningen, eller når kommunen er under niveau på et af parametrene.

Fokus på sogne

Mandag 12. april træder en ny bekendtgørelse i kraft.

I den står der, at kommunerne midlertidigt skal lukke skoler og fritidstilbud i et sogn, hvis incidenstallet overstiger 400 over en periode på syv dage. Der skal samtidig være flere end 20 smittede i perioden, og positivprocenten i området skal være over 2.

Bekendtgørelsen medfører også, at kommunerne er forpligtede til at lukke skoler og SFO'er, hvis det testkorrigerede incidenstal i kommunen er over 200.

Der er aktuelt 2.158 sogne i folkekirken. Hvert sogn er et geografisk afgrænset område, hvor der er mindst én kirke. Sogneinddelingen er mange hundrede år gammel, men efterhånden som der er bygget nye kirker, er der også blevet oprettet nye sogne, ligesom der er sket sammenlægning af små sogne. Sognene varierer meget i størrelse. I godt 100 sogne er der således færre end 200 indbyggere, mens der i knap 100 sogne er flere end 10.000 indbyggere.

Der er mindst én kirke i hvert sogn. I nogle sogne er der to eller flere kirker. Folkekirken har i alt ca. 2.340 kirker.

32 sogne i Syddjurs

Syddjurs Provsti består aktuelt af 32 sogne, 12 pastorater og 14 menighedsråd.

Det er således de 32 sogne, der er opmærksomhed rettet imod.

Det ser lunt ud

Lørdagens opgørelse fra Statens Seruminstitut viser, at der de seneste syv dage er registreret 31 tilfælde af Covid-19. i Syddjurs Kommune. Det giver en incidens på 72,3 - altså et langt stykke fra de 200, der vil tvinge borgmester Ole Bollesen og hans byråd til at handle.

6.895 er blevet testet de seneste syv dage. Det giver en positivprocent - andelen af de smittede blandt de testede - på 0,45.

6.738 personer er lørdag blevet vaccineret første gang. Det er 15,5 procent af indbyggerne i Syddjurs. 3.658 eller 8,4 procent har fået det sidste stik.

FAKTA

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.