Debat: Hvad med fælleshuset?

Artiklens øverste billede

DEBAT I Grenaa Bladet kan jeg med beklagelse læse, at Havets Hus har modtaget fire millioner kroner til at udvide deres domicil på Bønnerup Havn. Dette vil formentlig, efter hvad vi hører, få den konsekvens, at fonden for havnen vil nedlægge det fælleshus som gennem de sidste 21 år har været mødested og klublokale for Bådlauget Bønnerup og Bønnerup Strand strandjagt- og lystfiskeforening.

Når vi så samtidig hører, at borgmester Jan Petersen sammen med resten af kommunalbestyrelsen har bevilget to millioner kroner og Jan Petersen så ovenikøbet efter hvad rygterne siger på Facebook (jeg er ikke selv på Facebook) ytre, sig om, hvor glad han er for at pengene er bevilget, selv om at han via de to byrådsmedlemmer, der sidder i fondens bestyrelse, forhåbentlig ved hvad betydning det har for de to foreninger.

Dette vil formentlig betyde, at begge foreninger skal ud og undersøge andre muligheder for mødesteder og der håber vi da, at kommunalbestyrelsen vil se med lige så stor velvillighed, når vi formentlig vil komme med ansøgninger på omkring 2 millioner pr. forening, så vi har klubfaciliteter til vores til sammen omkring i alt 500 medlemmer. I øvrigt medlemmer, som vi i Bønnerup Strand strandjagt- og lystfiskerforening aldrig har søgt tilskud til og hvor vi i gennem de knap 25 år foreningen altid har haft et kontingent, der hedder 100 kr. for et år, da vi gerne vil have en forening hvor der er muligt for både ung og gammel at deltage økonomisk.

Når alt dette er sagt, vil jeg da også som en sidebemærkning fremkomme med den bemærkning, at Havets Hus ligger et helt forkert sted, da meget af deres aktivitet går ud på at lære folk at sejle på brædder og i små optimistjoller, hvilket man ikke gør i en trafikeret lystbådehavn. Dette er der meget bedre mulighed for blandt andet inden for det lave vand inden for revlerne, hvilket jeg har bemærket, at vindsurferne har fundet ud af, og som også giver mange andre mulighed for at beundre, når de kommer susende, tæt på land.

Når man så ser hvordan bygningen kommer til at se ud, kan man undre sig, når man taler med ejerne af husene omkring lystbådehavnene, der fortæller at de ikke må ændre noget udvendigt på husene, da man vil have den samme stil til at køre igennem.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.