20 år: Skobox startede i en kælderbutik

Rebecca Vinther Jacobsen åbnede Skobox i en kælder, da datteren var spæd. Hun anede intet om sko da hun begyndte. Nu har hun haft skobutik i 20 år.

Artiklens øverste billede
Da Rebecca Winther Jacobsen åbnede for 20 år siden, fik hun dette skoredskab af metal. Hun har den stadig. Foto: Kian Johansen

Hornslet "På fem år har jeg skiftet butikslejemål tre gange, fået to børn og købt to huse," skraldgriner 46-årige Rebecca Vinther Jacobsen ved tanken.

Hun startede Skobox i Hornslet mandag 5. april 2001, da den ældste datter var fire en halv måned gammel.

"Skobutikken i byen lukkede og jeg gik og tænkte over det, da der kom en kælderbutik på Tingvej til leje efter en konkurs. Der var en budrunde og jeg bød åbenbart højest og pludselig havde jeg en butik på 60 kvadratmeter inklusive lager og personalerum," fortæller Rebecca Vinther Jacobsen, der straks gik i gang med at finde sko hos forhandlere og tog på skomesse i København.

"Dengang tog jeg hvad jeg kunne få af sko, for vi var midt i en sæson. Jeg fik mange gode råd af forhandlerne, der kom på besøg mellem klokken 12 og femten, for der sov min datter til middag. I dag har jeg kontakt til over 19 forhandlere og det er en helt anden måde det foregår på."

Faste skostørrelser

Mens det i de første mange år handlede om at bestille masser af sko og skotyper længe før sæsonen, så hun havde alt på lager, så er tiderne skiftet til, at hun præcis ved hvilke skotyper der sælger.

Lidt specielt for skobranchen er, at man traditionelt kun kan bestille sko i sæt med et fast defineret antal sko i bestemte størrelser.

Det er derfor, at dem med skostørrelse 39 eller 40 og de store størrelser ofte ikke kan finde så mange sko i deres foretrukne størrelse.

"Jeg er god til størrelse 46 til kvinder. Det er der åbenbart ikke mange skohandlere der er, for der er efterhånden en stor kerne af kunder der ved at jeg forhandler især den størrelse," lyder det tankefuldt.

Huse i hobetal

Rebecca Vinther Jacobsen er opvokset i Hornslet, hun flyttede til Mørke som ni-årig.

Efter studieår og arbejde som fitnessinstruktør i Aarhus flyttede hun i 1991 tilbage til Hornslet med kæresten, der nu er ægtemand og fader til deres to døtre. Datteren på 16 arbejder i Kom-Bi, mens datteren på 20 er elev i Matas i Hornslet.

Siden 1991 har familien boet i hus i 'Mosen', derefter købte de et ældre hus, senere byggede de nyt hus, og nu har parret overtaget et ældre renoverings-trængende hus midt i Hornslet.

"Vi kan slet ikke lade være med at renovere og min mand var begyndt at kede sig i vores nye hus, så derfor fandt vi et ældre hus - igen."

Også skobutikken undergår i denne tid langsomt en forvandling med nyt gulv og nyt interiør. Mens gulvet kom på under nedlukningen, så kommer den nye indretning i takt med at mandens boremaskine flyttes rundt på hylderne.

"Vi skal ikke til at lukke ned lige nu, især ikke fordi vi endelig har åbnet igen," lyder det med et fast udtryk omkring Rebecca Vinther Jacobsens mund.

Webshop i mange år

Hun etablerede allerede webshop for over ni år siden, efter flere års forberedelser. Det tog manden to år at gøre alt klar.

"Jeg har neddroslet aktiviteten i år og sælger ikke sko på Grønland eller i de nordiske lande længere. Nu holder jeg mig til Danmark. Det blev for bøvlet at skulle sælge i så mange lande. Jeg vil hellere stå meget mere i min skobutik og være den kunderne møder, end jeg vil sidde foran skærmen. Det har jeg prøvet og jeg har fundet det rigtig spændende. Men der er ikke noget som at være helt lokal."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.