Efter tre overfald og dom: 'Noget er gået helt galt'

Socialpædagogernes Landsforbund ærgrer sig over episoder i Skanderborg

Artiklens øverste billede
Omtalen af sagen i UgeBladet.

Arbejdsmiljø For nylig kunne vi i UgeBladet fortælle om en 28-mand fra Skanderborg, der blev idømt en anbringelsesdom på fem år for tre overfald på socialpædagoger på henholdsvis et bosted og på Sølund Musik-Festival. Der var blandt andet tale om slag, spark og om en pædagog, der blev ramt af en stol, der blev kastet. Gert Landergren Due, kredsformand i Socialpædagogernes Landsforbund (SL) i Østjylland kalder situationen 'enormt trist'. Både i forhold til den dømte og i forhold til socialpædagogerne.

"Når jeg kan læse, at der er tale om grove overfald fordelt over tre år, så fremstår det, med forbehold for at jeg ikke kender detaljerne i sagen, som om, at nogle ikke har taget handling i forhold til den rigtige placering af den pågældende borger. Og det er enormt trist for både borgeren og pædagogerne," konstaterer Gert Landergren Due og tilføjer:

"Jeg synes, det er rigtigt at anmelde episoder som de beskrevne, for de er meget voldsomme, men det er en falliterklæring, at der skal domme til for at få anbragt folk de rigtige steder. Det er en dommer, med al respekt, ikke den rigtige til at afgøre."

Udsat gruppe

Gert Landergren Due fortæller, at man i Socialpædagogernes Landsforbund har et meget stort fokus rettet mod medlemmernes arbejdsmiljø.

"Mange socialpædagoger er i sagens natur ret udsatte i forhold til vold, fordi de arbejder med mennesker, der ikke kan udtrykke sig og bliver frustrerede. Derfor er vores medlemmer uddannet til at arbejde med personer, der er udadreagerende. Alligevel må vi desværre konstatere, at vores medlemmer generelt udsættes for en hel del vold, trusler og chikane, hvilket medfører sygemeldinger, stress og PTSD," forklarer Gert Landergren Due.

Han peger på forskellige løsninger på problematikken.

"Det er afgørende, at der er de rigtige rammer, den rette faglighed og den rigtige mængder ressourcer til rådighed i forhold til de borgere, vores medlemmer arbejder med. Det er desværre langt fra altid tilfælde," siger han.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.