Filmhøjskole i Ebeltoft får midlertidig forstander

Klaus Hansen fra FilmFyn bliver midlertidig forstander for Den Europæiske Filmhøjskole indtil juni. Skolen nævner intet om, hvorfor Ellen Riis stopper allerede nu

Artiklens øverste billede
Klaus Hansen fortsætter som direktør for den regionale filmfond Filmfyn, men er nu midlertidig forstander på Den Europæiske Filmhøjskole.

Filmhøjskole Klaus Hansen starter i en midlertidig stilling som forstander for resten af det nuværende filmkursus, der slutter i juni.

Samtidig bliver manuskriptforfatter og tidligere elev og nuværende medlem af bestyrelsen, Simon Weil, interim-viceforstander.

Simon Weil, manuskriptforfatter og tidligere elev på Den Europæiske Filmhøjskole er nu tiltrådt som midlertidig viceforstander.

Det oplyser bestyrelsen for Den Europæiske Filmhøjskole i en pressemeddelelse.

I meddelelsen svarer bestyrelsen dog ikke på to indlysende spørgsmål: Hvorfor stopper Ellen Riis nu?

Hun har selv tidligere sagt, at hun ville fortsætte til juni. Den gang var det med bestyrelsens accept.

Og hvorfor er hun ikke nævnt med et ord i pressemeddelelsen?

Adresseavisen, GrenaaBladet og Ebeltoft Folketidende har bedt om et svar på de to spørgsmål, men har endnu ikke modtaget det.

#MeToo-sag startede det

Ellen Riis og Den Europæiske Filmhøjskole kom under pres efter at Filmmagasinet Ekko i en række artikler har beskrevet en #MeToo-sag på European Film College, der for de fleste stadig går under navnet Filmhøjskolen i Ebeltoft.

Sidste år blev en underviser fyret efter anklager om sexchikane og magtmisbrug, men en krænket elev mente ikke, at forstanderen havde håndteret sagen godt nok, det har Filmmagasinet Ekko beskrevet i en række artikler.

En del elever har stået frem i artiklerne og har kritiseret ledelsen for ikke at tage sager om krænkelser alvorligt.

Erfaren filmdirektør

Klaus Hansen skiftede i 2019 til stillingen som direktør for den regionale filmfond Filmfyn. Her fortsætter han samtidig med at han nu er midlertidig forstander på Den Europæiske Filmhøjskole.

Og nu med udgangspunkt fra filmhøjskolen.

"Den Europæiske Filmhøjskole har en stor betydning for talentudviklingen af danske og internationale kreative filmtalenter. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg havde lyst til at påtage mig den vigtige opgave som midlertidig forstander. Med opbakning fra FilmFyns medarbejdere og bestyrelse kunne jeg heldigvis meget hurtigt sige ja, og tak.”

Mand fra bestyrelsen

Simon Weil, manuskriptforfatter og tidligere elev på Den Europæiske Filmhøjskole, er trådt til som konstitueret viceforstander. Simon Weil er uddannet på Den Danske Filmskole og har arbejdet på serier som ”Rita”, ”Norskov” og ”2DØGN”.

Han udtræder ved sin ansættelse af bestyrelsen.

Ny opførsel på skolen

Bestyrelsen på Den Europæiske Filmhøjskole har nu i samarbejde med Klaus Hansen og Simon Weil igangsat en proces, der bl.a. indebærer: - etablering af en ordning med anonym ”go to”-person - igangsætning af proces for udarbejdelse af Code of Conduct (adfærdskodeks) sammen med elever, lærere og ansatte - igangsætning af anonym spørgeskemaundersøgelse om arbejdsmiljø på filmhøjskolen.

Disse initiativer skal sammen med den nye ledelse skabe tryghed blandt elever, lærere og medarbejdere, og skal skabe en klar fremgangsmåde til at forebygge og håndtere krænkelsessager fremover.

Bestyrelsen vil desuden gå i gang med at finde en ny permanent forstander for Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.