Hvorfor er vi blevet glemt i genåbningen?

Modsat idrætsforeningerne må kulturskolerne ikke mødes udendørs

Artiklens øverste billede
Kulturskolen Skanderborg er hårdt ramt af coronanedlukningen - og undrer sig over, at kulturskolerne ikke optræder i genåbningsplanerne. Arkivfoto, Kulturskolens Presseloge

"Jeg forstår det simpelthen ikke".

Ordene kommer fra Julie Heebøll, leder af Kulturskolen Skanderborg - og de handler om de igangsatte og kommende genåbningsplaner efter coronanedlukningerne. Modsat idrætsforeningerne og andre må en kulturskole nemlig ikke samles 50 personer udendørs. Og kulturskolerne er heller ikke blandt de udvalgte i de genåbninger, der planlagt 21. april og 6. maj.

"På mig virker det dybt underligt, at vores elever ikke må samles udendørs, når gerne må spille håndbold eller fodbold udendørs. Og når der 21. april åbnes for indendørs aktiviteter for unge under 18 år, så må eksempelvis vores billedkunsthold ikke samles. Det er uforståeligt," siger Julie Heebøll.

Skaber frustration

De manglende muligheder for at mødes skaber både frustration og usikkerhed.

"En af vores store udfordringer under coronanedlukningen er, at rigtig mange af vores aktiviteter ikke egner sig til onlineundervisning. Det er for eksempel en stor udfordring at spille musik sammen med andre på grund af lydkvaliteten og forsinkelse af lyden. Generelt har det at være kreativ sammen med andre om noget fysisk ikke ret gode forhold, når vi snakker onlineundervisning," konstaterer Julie Heebøll.

En anden af Kulturskolens udfordringer er, at den er afhængig af brugen af lokaler på skolerne. Og skolerne er som bekendt også ramt af coronarestriktioner.

Lige nu står vi dog med skægget i postkassen

"Skolerne har en række krav, de skal overholde i forhold til corona, hvilket blandt andet betyder, at de bruger flere lokaler end normalt. Og det har vi kunnet mærke," fortæller Julie Heebøll, der kan konstatere, at coronapandemien har udløst et fald i antallet af elever i Kulturskolen Skanderborg.

"Vi har mistet en del elever. Heldigvis er der mange, der er blevet, og som er blevet ved med at betale for et tilbud, der, og det indrømmer vi gerne, ikke er optimalt. Og vi er særdeles glad for den opbakning," siger Julie Helbøll, der tidligere på ugen fik en indikation om, at kulturskolerne igen måtte åbne.

Håb skudt ned

"Håbet blev desværre skudt ned ret hurtigt. Vores brancheforening og flere politiske partier presser på, så lige nu kan vi bare krydse fingre for, at vi kommer ud af glemslen, så vi igen kan tage imod elever i et eller andet omfang. Lige nu står vi dog med skægget i postkassen," lyder det fra Julie Heebøll.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.