Tidligere byrådsmedlem i spidsen for Nye Borgerlige

Henrik Arens er blevet valgt som ny spidskandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget

Artiklens øverste billede
Henrik Arens har tidligere siddet i byrådet med Lars Boje Mathiesen fra 2014-2018. Dengang var han dog i Venstre, mens Mathiesen var i Liberal Alliance. Foto: Nye Borgerlige

Følger man lokalpolitik en smule, så ringer navnet Henrik Arens nok en klokke.

Han sad i byrådet for Venstre tilbage i valgperioden 2014-2018.

Nu giver han lokalpolitikken et skud igen, men ikke for sit gamle parti. Mandag blev han nemlig valgt som spidskandidat for Nye Borgerlige.

"At stå i spidsen og få lov til at sætte mit præg på partiets prioriteringer til det kommende kommunalvalg er en unik mulighed og et privilegium. Nye Borgerlige er et parti, hvor vi siger tingene, som de er. Vi er ikke smurt ind i gamle aftaler og forlig fra en svunden tid. Vi kommer med friske øjne og medlemmer, der bor og brænder for hele kommunen," skriver Henrik Arens på Facebook.

Til Lokalavisen Aarhus uddyber den 38-årige selvstændige, at det særligt er partiets måde at gribe politik an på inde på Christiansborg, der har været med til at tænde den politiske ild i ham igen.

"Deres værdipolitik har været et stort tiltrækningspunkt for mig, men jeg er især vild med det her 'no bullshit'-filter, de praktiserer i Nye Borgerlige. Jeg hader politisk spil, hvor man allerede er gået på kompromis med sine værdier og holdninger, når man fremsætter et forslag, fordi målet bare er at lave en aftale. Det har jeg oplevet for meget af i Venstre. Selvfølgelig er politik en øvelse i at finde kompromiser, men udgangspunktet må være egne holdninger og idéer," siger han.

Henrik Arens meldte sig ud af Venstre i 2017 og havde egentlig besluttet sig for, at det var slut med politik. Men henvendelser fra og efterfølgende samtaler med Nye Borgerliges bagland i Aarhus gjorde udslaget.

"Det har været en blandet landhandel, hvordan nyheden er blevet modtaget. En del havde troet, at det var Liberal Alliance, jeg var endt i, hvis jeg skulle tilbage i politik, men jeg synes faktisk ikke, at springet er så stort fra V til NB. Og jeg har aldrig været lige så enig med et partis politik, som jeg er med mit nuværende. Selv som V-medlem stemte jeg på andre partier, og til seneste folketingsvalg var det Lars Boje Mathiesen, der fik min stemme."

Hvordan ser du jeres chancer til kommunalvalget i november?

"De er gode. Landspolitisk ligger vi jo til omkring ti procent. Det får vi ikke i Aarhus, men jeg håber, at vi kommer ind med to mandater. Det er succeskriteriet, men tre ville være helt fantastisk. Der kan dog nå at ske meget frem til valget, og det er ikke let i en rød by som Aarhus. Vores store opgave bliver at sætte fokus på alt andet end udlændingepolitik, for der ved folk godt, hvor vi står, og det er et landspolitisk anliggende. Vi skal have forklaret, hvad vi kan gøre for Aarhus."

Nye Borgerlige Aarhus er i fuld gang med at udvikle og definere partiets lokalpolitik. Ved valget i 2017 fik partiet 2.084 stemmer svarende til 1,1 procent.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.