Folketinget sender et par millioner efter Djursland - symbolpolitik eller?

Skoleeleverne kan se frem til at få glæde af lidt statslige, millioner som et plaster på Corona-såret. Til grin siger SF-udvalgsformand

Artiklens øverste billede
FI-udvalgsformand Kirstine Bille (SF), ikke imponeret over Folketingets forsøg på at sikre trivslen ude på skolerne. "Fuldstændig til grin," lyder hendes kommentar. Arkivfoto

SKOLER Norddjurs og Syddjurs Kommuner kan se frem til et tilskud på den pæne side af en million kroner til hver fra Christiansborg, som skal bruges til ekstra undervisning i folkeskolen, indsatser i regi af PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), fritidshjem og klubtilbud samt elevråd.

Det er pengene fra en aftale mellem Regeringen og Folketingets partier i februar, som nu skal have ben at gå på ude i kommunerne.

Med aftalen blev der afsat en ramme på i alt 600 mio. kroner, hvoraf 164,5 mio. kroner går til kommunerne.

Ekstraundervisning mv

.De 164,5 mio. kroner fordeles således:

  • Ekstra Undervisning: 100.600.000 kroner (Kan blandt andet anvendes til ekstraundervisning, tolærerordninger, turboforløb, øget åbningstid mv.)
  • Indsatser i regi af PPR: 44.000.000 kroner (Målrettes elever i mistrivsel eller i risiko for mistrivsel samt til forbyggende og motiverende aktiviteter for børn og unge mv.)
  • Indsatser i fritidshjem og klubtilbud: 15.000.000 kroner (Anvendes til indsatser målrettet opsøgende arbejde ift. elever i mistrivsel eller i risiko for mistrivsel samt til forbyggende og motiverende aktiviteter og øvrige trivselsfremmende indsatser for børn og unge)
  • Elevråd: 4.900.000 kroner (Fordeles ligeligt mellem elevrådene på kommunens folkeskoler til understøttelse af tiltag, som kan bidrage til folkeskoleelevernes trivsel)

Kommunerne skal inden 7. maj 2021 fortælle Børne- og undervisningsministeren for, hvordan pengene tænkes anvendes lokalt. Tilskuddet skal bruges inden udgangen af juli 2021.

Kommunerne skal desuden skrive under på, at tilskuddet lægges oven i de kommunale budgetter for folkeskoler, PPR og klubber.

Pengene fra Christiansborg er fordelt efter kommunernes indbyggertal pr. 1. januar 2020.

Til grin

Formand for Udvalget for Familie og Institutioner i Syddjurs, Kirstine Bille (SF), er på ingen måde imponeret over Regeringen og Folketingets indsats.

"Jeg synes, det er fuldstændig til grin, at vi får et tilskud på lidt over 700.000 kroner til fordeling på vores ti folkeskoler," siger Kirstine Bille.

"Det er da fint med lidt ekstra penge, men det havde været noget bedre, at vi ude i kommunerne havde fået en samlet pose penge, hvor der stod trivsel på, så skolerne kunne have lavet arrangementer eller busture, som de nu fandt bedst. Måske også i skolernes ferie. Det her er bestemt ikke en fair måde at gøre det på."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.