Debat: Placeringen af Multihal splitter stadig Stavtrup

Bevar det helt særlige miljø i og omkring Stavtrup Stationsby, fasthold Kommuneplanen og vær omhyggelig med beslutningen. Find en anden placering til hallen, mener lokal forening

Artiklens øverste billede

Aarhus Kommune overvejer at ændre de formelle rammer der angiver, hvilken type udvikling der kan ske i Stavtrup, ved at lave et tillæg til Kommuneplanen fra 2017. Foreningen Den Grønne Kile Stavtrup (DGK) ønsker Kommuneplanen uændret og har analyseret samtlige 206 høringssvar, der blev indsendt til Aarhus Kommune. De mange høringssvar viser, at holdningerne til placeringen af en Multihal i Stavtrup står skarpt overfor hinanden og uenigheden er til at få øje på.

Foreningen Den Grønne Kile Stavtrup har sat skub i diskussionen om placeringen af en kommende Multihal på 6000m2 i Stavtrup. En diskussion DGK kunne have ønsket, Stavtrup Fællesråd have stået i spidsen for, da dette projekt bliver den største byudvikling siden etablering af Højvangsskolen i 1970’erne. Fællesrådet har indtil videre ikke igangsat en undersøgelse af holdninger til projektet hos de lokale borgere eller indhentet synspunktet udenfor Stavtrup Idrætsforening. Derimod vælger det lokale fællesråd at bakke 100 procent op om placeringen af Multihallen på matrikel 15m. Derfor er høringssvarene betydningsfulde, så den hidtidige manglende demokratiske inddragelse nu stopper.

Den Grønne Kiles mange medlemmer, borgerne i Stavtrup Stationsby og andre lokale modstandere af placeringen, vil råbe politikkerne op, både byrådet, rådmand Bünyamin Simsek, kulturudvalget og Anders Holch Povlsen fra Bestseller, der er hovedsponsor.

Stavtrup står sammen om øget halkapacitet. Placeringen splitter Stavtrup og størrelse på hallen, 6.000m2 skaber diskussioner. Til sammenligning er Vibyhallens størrelse 1.458 m2.

De 206 høringssvar viser en lang liste af bekymringer på tværs af både tilhængere og modstandere af placeringen.

De mest markante bekymringer, parkering og øget trafik i området kan mindskes, såfremt Aarhus Kommune er omhyggelig med at finde en egnet placering med gode til og fra kørselsforhold, hvilket er en reel mulighed i Stavtrup. Bekymringer om støjgener er reelle, fordi en hal i denne kaliber placeret kun 30 meter til nærmeste naboer, i et roligt naturområde, er fuldstændigt tåbeligt. En Multihal skal have plads omkring sig på alle kan boltre sig uden at genere naboer.

Anders Holch Povlsen kan sammen med Aarhus Kommune blive en afgørende faktor for. om en anden placering kan komme i betragtning. Dette kræver dog, at man ikke går efter letteste løsning (Bispemarken er nemlig kommunalt ejet) men den mest optimale løsning, der sikrer en god infrastruktur i området, og at man løser denne problemstilling inden placering af denne kæmpe hal, låses fast.

Det vigtigste for DGK, er, at byrådet, Teknik og Miljø og Anders Holch Povlsen bevarer denne naturperle ved Stavtrup Stationsby tæt på Brabrandstien og Brabrandsøen, der er en del af Aarhus Ådal og beskyttet af nature 2000.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.