Fuld politisk opbakning til genopførelse af nedbrændt skole

Et enigt byråd har besluttet at bevillige 12,6 millioner kroner til at genopbygge den tidligere Elsted-Lystrup Skole, som har lidt en hård skæbne med to påsatte brande

Artiklens øverste billede
Den tidligere Elsted-Lystrup Skole blev hele to gange udsat for påsat brand i 2020. Nu skal den genopføres.

Det lysner for de lokale KFUM-spejdere i Lystrup og de mange brugere af den tidligere Elsted-Lystrup Skole, der nedbrændte i sensommeren med omfattende skader.

For på onsdagens byrådsmøde var alle enige om at bevillige de 12,6 millioner kroner, en genopførsel koster.

Hüseyin Arac(S) påpegede, at videoovervågning skal være med i overvejelserne, når den tidligere skole er genopført.

Han henviste til et notat, der var vedlagt sagen om, at en tredjedel af skolerne i Aarhus Kommune er overvåget. Og hærværk på de skoler, der er overvågning på, er faldende.

”Tidligere var jeg ikke begejstret for overvågning, men det viser sig, at hærværk og uhensigtsmæssig opførsel falder drastisk, hvor der er overvågning. Det er ærgerligt, at Elsted-Lystrup Skole har været udsat for brand to gange, og selvfølgelig skal skaderne forbedres. Skolen skal genopbygges, og vi vil bevillige de penge, der er brug for til genopførelsen,” fastslog han.

Venstres Hans Skou var også positiv.

”Vi støtter forslaget til fulde og har ikke behov for en udvalgsbehandling. Men måske kunne vi lige tage en drøftelse i udvalget i forhold til, hvordan man sikrer et lokalt ejerskab, der kan være med til at sikre, at man i lokalsamfundet er med til passe på bygningerne. Jeg synes også, det er fint at få kigget ind i mulighederne for overvågning,” sagde han.

Hærværk skal nedbringes

Borgmester Bundsgaard nævnte, at det er kommunens forsikring, som kommer til at dække udgifterne. Det vil sige selvforsikrende. Det er Sport & Fritid, som ejede bygningen i Lystrup.

”Vi har en intern forsikringsordning for skader på under 50 millioner kroner. Så det her er altså penge, der kunne være gået til noget andet. Så meget desto vigtigere er det, at vi er opmærksomme på, at vi gør, hvad vi kan for at nedbringe hærværk,” understregede han.

Lone Norlander Smith fra Enhedslisten er bosat i Lystrup.

”For os der bor i nabolaget, har det været en rigtig mærkelig sag. Huset blev totalt raseret med den anden brand, som man mere eller mindre kunne se ud over hele byen, og man har desværre ikke fundet dem, der har gjort det endnu. Jeg kan se, det hele er revet ned nu, og det er jeg rigtig glad for. Det bliver bedre, det der bygges op,” sagde hun.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen