UCS10 kan fejre jubilæum med vild elevrekord

10. klassecentret i Skanderborg kan kalde sig Danmark største

Artiklens øverste billede
Anders Jepsen, leder af 10. klassecentret UCS10 i Skanderborg, glæder sig over et rekordstort antal elever i næste skoleår, hvor centret fylder 10 år. Foto: Sonne

Når Anders Jepsen, leder af 10. klassecentret UCS10 i Skanderborg, efter sommerferien kan kigge ud over centrets nye elever, skal der tages 64,5 hænder i brug for at tælle dem alle. Hele 322 elever er nemlig klar til et år i 10. klasse i Skanderborg. 105 af disse bor ikke i Skanderborg Kommune.

Dermed slår UCS10, der 10 august 2021 fylder 10 år, sin egen rekord fra dette skoleår, hvor 285 elever er stemplet ind. Og centret kan også kalde sig for størst i Danmark.

I det kommende skoleår kan UCS10 præsentere 12 klasser, og eksempelvis trækker den populære fodboldlinje hele 60 elever.

"Vi er selvfølgelig glade for, at vi igen sætter en rekord. Det betyder dels, at vi har et godt produkt, og dels at vi får lettere ved at matche eleverne i forhold til, hvad de kommer med og gerne vil," siger Anders Jepsen, der dog ikke udelukkende smiler over den store søgning.

" I næste skoleår vil der være cirka dobbelt så mange unge, der går i 10. klasse i Skanderborg som i Aarhus' kommunale skolevæsen. Og selv om vi har plads til eleverne og er glade for hver eneste af dem, så er det min overbevisning, at de unge skal have et skoletilbud tæt på, hvor de bor. Så når vi tiltrækker elever fra Aarhus, så ærgrer det mig på de unges vegne, at de er nødt til at køre helt til Skanderborg for at få det tilbud, de gerne vil have. Sådan burde det ikke være," konstaterer Anders Jepsen, der, når vi nu er i det 'politiske hjørne', roser de muligheder, UCS10 får af Skanderborg Kommune.

"Vi er privilegeret, fordi vi via kontraktholdermodellen får frihed til at lave en dagefterskole, hvor man både kan dyrke fællesskabet og få det faglige udbytte, man gerne vil," lyder det fra Jepsen.

Han er dødtræt af fortællingen om, at et år i 10. klasse er spild af tid og et fjumreår.

"Et år i 10. klasse skal have kvalitet. Masser af det. Hvis man vil ha' en høj faglighed, så får man det også hos os. 10. klasse er for alle, og vi har både støtte-matematik og Cambridge-engelsk. Og med alle de tilbud, vi har, er der alle muligheder for at blive en del af et fællesskab, hvor man kan opbygge et netværk," fortæller Anders Jepsen.

Vokseværket på UCS10 kræver en række bygningsmæssige omstruktureringer. Dem er man i gang med at forberede.

"En af vores udfordringer er, at vi ikke kan samle 322 elever og alle lærerne i samme lokale. Derfor har vi lavet en aftale med naboerne fra SCU, så vi låner en stor sal der. For samles, det skal vi. Det er afgørende for fællesskabet," fastslår Anders Jepsen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.