Check på 15.500 kroner

Stald Kildegaard i Hesselballe ved Hjortshøj fik fin, fin tilslutning til sit ridt til støtte for Børne- og ungehospice Strandbakkehuset

Artiklens øverste billede
To familier fik et velfortjent frikvarter fra dagligdagen i påsken på det nye Børne- og ungehospice, og repræsentanter fra familierne og medarbejdere i Strandbakkehuset deltog i overrækkelsen af den fine donation. Foto: Lars Norman Thomsen

RØNDE Jane Faurschou Hastrup Pedersen og Henriette Andersen havde en check på 15.500 kroner med til Strandbakkehuset før påske.

Et resultat af deres Støt Børnehospice Ridt, som duoen havde arrangeret via de sociale medier, mens en stor del af Danmark var lukket ned i ugerne efter nytår.

Jane Faurschou Hastrup Pedersen driver sammen med sin husbond ejendommen Stald Kildegård ved Hesselballe nær Hjortshøj og har ligesom sin makker, Henriette Andersen, en stor kærlighed til heste.

En god sag

"Vi besluttede at invitere alle, der havde lyst til at støtte en god sag til Støt Børnehospice Ridt i en måned fra 11. januar til 14. februar, og vi forlængede faktisk perioden lidt," fortæller Jane Faurschou Hastrup Pedersen.

Alle kunne deltage uanset, om de var medlem af en klub eller ikke.

"Deltagerne kunne selv bestemme, om de ville ride, trække eller køre med sin hest. Man kunne også tage familien i hånden og støtte en god sag ved at cykle, løbe eller bare gå," forklarer Henriette Andersen, der egentlig bor på Samsø, men dagligt kommer til fastlandet, fordi hun arbejder som butikschef i Risskov.

Hun har sin hest opstaldet på Stald Kildegaard, hvor Jane Faurschou Hastrup Pedersen og hendes familie selv har deres egne fem heste på kost og logi.

Alle tilmeldte til Støt Børnehospice Ridt betalte 100 kroner pr. ridt. Samtlige modtog for deres bidrag en flot roset i børnehospice farver og tillige et diplom.

Jane Faurschou Hastrup Pedersen - sammen med Lille D - tog initiativ til Støt Børnehospice Ridt. Foto: Lars Norman Thomsen

Deltagerne skulle efter deres ridt fremsende et foto med hest og rytter, og et billede af ruten - for eksempel Equilab, Endomondo eller en anden tracking app.

"Hele overskuddet er gået målrettet til Strandbakkehuset, som vi synes er så god og oplagt en sag at støtte, og det var dejligt, at så mange sagde ja til være med," siger Jane Faurschou Hastrup Pedersen.

Tak fra hospiceleder

Hospiceleder Dorit Simonsen var ikke selv tilstede ved overrækkelsen af checken, men hun sendte en stor tak på Strandbakkehusets Facebook-side:

"TAK til Distance Stald Kildegaard - og til alle deltagere i ridtet, der indsamlede hele 15.500 kroner til Strandbakkehuset. Vi er så glade for, at I og jeres heste har haft en skøn og sjov dag og på samme tid i fællesskab har støttet de familier, som bor på Strandbakkehuset for en stund."

Lille D i centrum

Derimod var Hospice Djursland egen lille maskot af en pony, søde og rare Lille D - D for Dorthe - med, da checken skiftede hænder, og det vakte stor jubel hos de mindste børn fra de to familier, der benyttede Påsken til at nyde et velfortjent frikvarter fra de daglige pligter i Strandbakkehuset.

Lille D har hjemme i Ugelbølle hos sygeplejerske Regitze Brogaard og hendes familie. Regitze Brogaard arbejder til daglig på Hospice Djursland.

Syvårige Lille D opførte sig særdeles klogt og eksemplarisk. Den kender turen fra Ugelbølle til Hosice Djursland/Strandbakkehuset vældig godt, fordi den jævnligt kigger forbi til glæde for både børn og voksne, forklarede dens ejer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.