Nu ændres reglerne: To børn bidt af dagplejeres hunde

Fremover skal hunde og dagplejebørn altid være helt adskilt

Artiklens øverste billede
little boy and dog look out the window

Pasning Inden for det seneste halve år er det ulykkelige sket, at to børn er blevet bidt af deres dagplejeres hunde. Det får nu kommunen til at skærpe reglerne for hunde i dagplejen. Det fremgår af en mail til forældrene fra Dorte G. Mørk, leder af dagplejen.

Direktør for Børn og Kultur, Hans Minor Vedel, forklarer:

"Vi har hidtil haft den hovedregel, at hunde skal være adskilt fra børnene i hele dagplejerens åbningstid, men at hunden godt må bruges i særlige pædagogiske situationer, hvor børnene altså kan hilse på den," siger han og fortsætter:

"Men på baggrund af de her uheldige oplevelser ændrer vi nu praksis med det samme, sådan at børn og hunde altid skal være adskilt."

Behov for lægehjælp

I de to bid-situationer har dagplejerne været sikre på, at intet ville gå galt, men det gjorde det altså alligevel.

"Men jeg synes ikke, at man kan bebrejde de pågældende dagplejere, for vores regler har jo været lidt runde i det," siger Hans Minor Vedel, som kun har konkret kendskab til den ene af de to sager.

Han kender dog ikke de præcise omstændigheder, som har ledt op til det bid, men han forklarer, at der efterfølgende var behov for lægehjælp.

"Det var tilpas alvorligt til, at vi nu ændrer praksis."

Plusser og minusser

Selvom beslutningen om at adskille børn og hunde i hele dagplejerens åbningstid ikke har været svær at træffe, så er det med bevidstheden om, at mødet med hundene også kan have en stor værdi, det forklarer Hans Minor Vedel:

"Vi ved godt, at der er plusser og minusser i den her beslutning, for mange har haft hunden som en fin pædagogisk aktivitet, og mange børn sætter stor pris på omgangen med dyr, men selvfølgelig er vi slet ikke i tvivl om, at det vigtigste er børnenes sikkerhed.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen