Musikloftet: Con amore koncertarrangør lader musikken spille hjemme på loftet

Han er en levende institution i det lokale musikmiljø, Lars Thyrre Sørensen. Næste skridt for veteranen bliver koncerter på loftet hjemme i privaten i Koed, hvorfra hans verden går

Artiklens øverste billede
Lars Thyrre Sørensen har aldrig været bange for at tage en chance musikalsk. Nu er musikelskeren par excellence klar til at arrangere intimkoncerter hjemme på sit eget loft, som han har døbt Musikloftet. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

KOED I efteråret gjorde den lokale musikelsker og koncertarrangør Lars Thyrre Sørensen, 65, comeback efter en række år uden for scenen.

Det skete med en koncert med Christian Søgaard Trio i Koed Forsamlingshus i september.

Siden gjorde Covid-19 situationen det umuligt at fortsætte i samme boldgade, men allerede før comeback koncerten afslørede Lars Thyrre Sørensen, at han gik og puslede med et projekt på hjemmefronten efter, at han nu var kommet på Seniorpension.

"Huskoncerter på vores loft, når det engang bliver færdigt til det i det nye år," forklarede Lars Thyrre Sørensen i en mail.

Klar med Musikloftet

Nu er Lars Thyrre Sørensen med støtte fra familien nået så langt med at indrette overetagen i sin privatbolig til koncertsted, at han på Facebook har lanceret 'Musikloftet'.

Første koncert bliver 8. september, hvis ikke afstandskrav og forsamlingsforbud ødelægger det. hele. HP Lange & Big Gumbo får fornøjelsen af indvie det nye koncertsted.

"Vi har fået indrettet et rum på loftet med scene og plads til 60-70 lyttende gæster. Det ser meget lovende ud, og vi glæder os til igen at kunne invitere til en god koncert med publikum tæt på," siger Lars Thyrre Sørensen.

Scenen har kunnet dække nogle mindre smukke vandrør. Bagerst i lokalet er publikum sikret en hurtig udgang i form af en brandtrappe, hvis uheldet skulle være ude.

Uden spisning

Ved tidligere koncerter har Lars Thyrre Sørensen disket op med aftensmad og dessert, dengang begivenheden var henlagt til Koed Forsamlingshus, hvor mange store danske navne har elsket at kigge forbi på grund af god behandling og publikums ærlige interesse for håndspillet musik.

"Jeg orker ikke længere at stå i køkkenet og kokkerere, inden musikken spiller, så gæsterne må nøjes med øl og vand og en kop kaffe i pausen," siger koncertarrangøreren fra hvem, der udgår en oprigtig glæde som smitter.

Flere danske musikere har da også allerede været inde på Musikloftets Facebook-profil og applaudere Lars Thyrre Sørensens initiativ. Det gælder for eksempel den ferme guitarist og sanger Jens Lysdal

Ren con amore

Lars Thyrre Sørensen har aldrig gået efter at lave kassen på sine arrangementer. Hvis udgifter og indtægter gik lige op, var det fint nok for ham. Musikken har altid været det vigtigste.

"Musikken har jo altid været min store fritidsinteresse. Musikloftet bliver lidt mere lukket, men alligevel åbent, og jeg kan her tage nogle chancer, som jeg ikke ville kunne, hvis jeg fortsatte i forsamlingshuset. Taber jeg lidt på et arrangement, så kan det nok hentes hjem på det næste."

Lars Thyrre Sørensen ligner sig selv, og heldigvis for det. I løbet af ingen tid har Musikloftet fået over 200 følgere. Et udtryk for, at længslen efter koncerter med bund i er overhængende stor.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen