Håndværker laver meditationsrum til medarbejdere

Hos Karma Håndværkeren i Hammel er de ansattes trivsel i højsædet. Derfor har ejer, Jeppe Borup Sønderkjær, indrettet et meditations- og yogarum

Artiklens øverste billede
Jeppe Borup Sønderkjær, ejer af Karma Håndværkeren, mediterer selv hver morgen og aften. Foto: CSJ

Håndværker Det er vist ikke en overdrivelse at sige, at det er de færreste arbejdspladser, som har indrettet et meditations- og yoga-rum. Når man så tilmed smider håndværker-firma ind i ligningen, så er sandsynligheden for deslige nok lig nul.

Men i Hammel findes Karma Håndværkeren, og her blev et tidligere omklædningsrum ombygget til netop et meditations- og yoga-rum for halvanden måned siden. Eller ombygget er måske så meget sagt - ud røg de gamle skabe i hvert fald, og ind er kommet måtter og puder på gulvet samt dæmpbar belysning.

Og bruger medarbejderne så rummet?

"Vi brugte det da lige i morges. Der havde jeg MUS-samtale med en medarbejder, og før mødet tog vi så lige 10 minutters meditation. Den var han med på," siger Jeppe Borup Sønderkjær, som ejer Karma Håndværkeren.

Til fri afbenyttelse

Rummet står til fri afbenyttelse for medarbejderne - også i arbejdstiden. Men det står dem naturligvis helt frit, om de vil benytte sig af det eller ej.

"Jeg 'prædiker' på ingen måde - det er jo bare en rum, som de kan sætte sig lidt i eller strække ud i, hvis de lyster. Vi håndværkere får jo gerne lidt knas med kroppen," siger Jeppe Borup Sønderkjær, der har fem ansatte - han synes, at de har taget godt i mod tiltaget:

"De spurgte mig da, om jeg ville dele ud af mine meditationsteknikker," fortæller håndværkeren, som selv mediterer hver morgen og aften.

Gik ned med flaget

Netop meditation har vist sig at have fået en kæmpe betydning i Jeppe Borup Sønderkjærs eget liv.

"For fem år siden gik jeg helt ned med angst og depression. Jeg havde det rigtig skidt. Jeg havde bare været en typisk mand og var kørt på, til jeg brændte helt sammen. Jeg sad bare og kiggede. Heldigvis er jeg også velsignet med en stor nysgerrighed, så jeg begyndte at se meditationsvideoer på YouTube og begyndte sidenhen at studere meditationen mere nøje i form af engelske bøger," siger Jeppe Borup Sønderkjær, som understreger, at meditation for ham ikke er noget spirituelt:

"For mig er det et håndværk. Det handler om teknikker. Hvis jeg vil have det godt, så må jeg træne hjernen med de her teknikker."

En dannet skurvognstone

Jeppe Borup Sønderkjær startede Karma Håndværkeren tilbage i 2017. Dengang holdt han til i privaten i Granslev. Sidste år rykkede han så firmaet til Aarhus, før han altså i efteråret sidste år flyttede ind i baglokalerne til plantecaféen No. 28, der ejes af hans hustru.

Håndværker-virksomhedens kompetencer ligger indenfor malerarbejde, snedkerarbejde og mindre tømreropgaver.

Det måske lidt særprægede navn, Karma Håndværkeren, er selvfølgelig ikke tilfældigt valgt.

"Jeg ved godt, at det er lidt et sats og skiller vandene. Nogle synes, at det er latterligt, mens andre er med på idéen. Men det skulle i hvert fald vise kunden, hvem jeg er og sikre, at jeg får de rigtige kunder og de rigtige ansatte - og det er jeg heldigvis privilegeret med," siger håndværkeren og fortsætter:

"Jeg ville gerne lave et sted, hvor jeg selv havde lyst til at være ansat. Jeg vil gerne have en mere dannet skurvognstone og komme væk fra den typiske macho-stemning med nøgne damer på væggene og så videre - det blev jeg træt af. Gennem hele mit arbejdsliv har jeg mærket på egen krop, hvor altafgørende det er at begå sig i et sundt og udviklende arbejdsmiljø med fokus på god trivsel. I håndværkerbranchen er netop det fokus en stor mangelvare, set med mine øjne."

Missionen er derfor også klar for Jeppe Borup Sønderkjær:

"Målet er at skabe så megen god arbejdskarma for så mange som muligt. Det skal selvfølgelig kunne løbe rundt, men det handler ikke om pengene for mig. Nærvær og kærlighed er det vigtigste."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen