Ældre Sagen ønsker flere plejeboliger

Ældre Sagen Favrskov peger på behov for flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik

Artiklens øverste billede
Hugo Strunge Frank, formand for Ældre Sagen Favrskov

ældre Med udsigten til at antallet af +80-årige bliver fordoblet over en årrække, har Ældre Sagen Favrskov til næste års budget indsendt forslag om at fremrykke opførelsen af flere plejeboliger i Favrskov.

Kommunens egen prognose viser en stigning i aldersgruppen 80+ på 21,1 procent i perioden 2019-2022, og også derefter vil der være en markant stigning i aldersgruppen, påpeger Ældre Sagen i sit forslag og tilføjer, at der i 2025 vil være et efterslæb på 16 pladser, og det vil vokse yderligere i de følgende år.

Desuden mener Ældre Sagen, at der er plads til markante forbedringer, når det handler om ventetiden på en plejebolig i Favrskov Kommune, skriver Ældre Sagen Favrskov i en pressemeddelelse.

"For to år siden var den gennemsnitlige ventetid til en plejebolig 69 dage i Favrskov, og det var ifølge Danmarks Statistik den tredjehøjeste på landsplan. Til sammenligning var ventetiden i det øvrige Østjylland i gennemsnit 19 dage," fortæller Hugo Strunge Frank, der er formand for Ældre Sagen Favrskov.

For Hugo Strunge Frank er det en vigtig opgave for Ældre Sagen at stille forslag til det kommunale budget.

"Vi skal selvfølgelig gøre politikerne opmærksomme på, hvor vi kan se, der er behov for forbedringer. Det nytter jo ikke noget at komme bagefter, når budgettet er vedtaget," siger formanden.

Et andet emne, som Ældre Sagen Favrskov bringer frem, handler om hjemmeplejen. Igen er det kommunens egen prognose for antallet af borgere i aldersgruppen 80+, der ligger til grund.

"Når antallet af +80-årige forventes at blive fordoblet de kommende år, og der samtidig ikke budgetteres med en stigning i udgifter til hjemmepleje, bliver vi bekymrende," skriver Ældre Sagen blandt andet i sit forslag til budgettet for 2022-25 og udtrykker også her en frygt for et større efterslæb.

For at fremme mobiliteten og modvirke isolation og ensomhed foreslår Ældre Sagen Favrskov desuden, at der allerede fra næste år bliver tilbudt et fuldtids årskort for pensionister til kollektiv trafik i Region Midt. Den årlige udgift er 365 kroner for et fuldtids pensionistkort, og det vil gøre det økonomisk overkommeligt for aldersgruppen at komme til og fra bopælen til for eksempel indkøb og sociale sammenkomster, mener Ældre Sagen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen