Europa vil spille padel - det forsinker en bane i Grenaa

Håbet var at være klar til sæsonstart - men banen kommer først til juni

Artiklens øverste billede
Padelsporten er blevet vældig populær - og det forsinker etableringen af en bane i Grenaa. Her dyrkes sporten i et indendørs center i Risskov.

GRENAA Sidste sommer meddelte Grenaa Tennisklub, at man i samarbejde med Grenaa Tennisfond ville undersøge mulighederne for at bygge en padelbane og dermed bringe padelsporten til Grenaa. Projektgruppen, der blev nedsat, besluttede efter grundige overvejelser, at man i første omgang vil bygge en udendørs padelbane, da dette er økonomisk overkommeligt.

Henrik Nordbek, der er formand for Grenå Tennisfond, fortæller, at både klubben og fonden er indstillet på, at man, hvis padelbanen som forventet bliver en succes både sportsligt og økonomisk, vil undersøge de økonomiske muligheder for at bygge en padelhal med en eller to baner. Optimisterne er sikre på, at dette kommer til at ske, hvis ellers interessen for padel i Grenå viser sig at svare til interessen for spillet andre steder i landet.

Padelbanen kommer til at ligge i området syd for tennishallen - hvor slåmuren og minitennisbanen i dag er placeret. Det kommer til at betyde, at padelbanen bliver en integreret del af anlægget, således at padel og tennis fremstår som en naturlig enhed. En fordel ved denne placering er det endvidere, at padelspillerne får let adgang til klubhus og omklædnings faciliteter. Projektgruppen ser frem til, at padelspillerne kan være med til at skabe endnu mere liv på anlægget.

Største stigning

Baggrunden for ønsket om at få padelsporten til Grenå er den kendsgerning, at padelsporten de sidste par år har været den sportsgren i Danmark, der er vokset mest. Siden den spæde start i 2012 er antallet af baner de sidste par år nærmest eksploderet: i 2017 var der 20 padelbaner i Danmark – i januar 2021 er der 215 baner, og intet tyder på, at interessen for at spille padel fremover skulle blive mindre. Spillet har den klare fordel, at det er nemt at lære og forener det bedste fra sportsgrene som tennis og badminton.

Årsagerne til, at padel er blevet så populær en sportsgren, er sikkert mange. I forvejen er der rigtig mange danskere, der spiller enten badminton eller tennis, og springet fra de to sportsgrene til padel, er ikke stort. Fordelen ved padelsporten er for det første, at padel i modsætning til tennis og badminton er uhyre let at lære. Efter få gange på padelbanen kan man få glæde af spillet. Den anden fordel ved padel er, at spillet er knapt så fysisk belastende som de to andre ketcher sportsgrene. Det betyder, at også seniorer kan spille padel med stort udbytte. Og endelig er padel en perfekt familiesport, fordi den appellerer til både unge og gamle.

Kommer fra Spanien

Henrik Nordbek fra projektgruppen fortæller, at man nu har fået en byggetilladelse fra Norddjurs Kommune. Banen er bestilt i Spanien, og den vil blive stillet op først i juni. Når den ikke bliver klar til udendørssæsonens start, sådan som man havde håbet og forventet, skyldes det dels, at efterspørgslen efter padelbaner over hele Europa er kolossal dels diverse corona nedlukninger i Spanien.

Men sikkert og vist er det: til juni står en ny padelbane klar i Grenaa, og tennisklubben glæder sig til at præsentere klubbens medlemmer og alle andre interesserede for dette nye spil, der har gået sin sejrsgang overalt i Europa.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.