Fra direktør til herre i eget B&O museum
Han har Danmarks største samling af Bang & Olufsens anlæg. Og så er han ramt af en sygdom, der langsomt gør kroppens bevægelser sværere og sværere
Rystesygens forbandelse Han har stået på halgulvet, på håndboldklubben Barcelonas hjemmebane Palau Blaugrana og været med til at overrække priserne til årets håndboldspillere under verdensmesterskabet i herrehåndbold i 2013.
I øvrigt flankeret af Hassan Moustafa, præsidenten for IHF og kronprinsesse Mary.
Kim Klastrup har holdt foredrag og har talt om branding, og om globaliseringens betydning for virksomhederne.
Han har fået æren for videreudviklingen af Grundfos logo og den efterfølgende branding, der har gjort pumpefabrikken fra Bjerringbro kendt i hele verden, i stærk konkurrence mod tusinder af pumpefabrikker verden over. Han stoppede i 2015, efter at have været ansat på Grundfos i 25 år.
Rollator og de få ord
I dag trisser han rundt på det tidligere apotek i Ebeltoft ved hjælp af en rollator og har svært ved at sætte to ord sammen, så man kan forstå hvad han siger.
Han får hjælp af de mumlende brudstykker af ord, som hans læber kan frembringe og så taster han på livet løs på sin iPad, der via en app læser hans indtastede korte beskeder op for dig.
Kim Klastrup har Parkinsons sygdom, der i hans tilfælde især har sat sig i benene og i mundtøjet.
Det betyder, at den før så aktive og berejste direktør må bevæge sig med små vaklende skridt.
Ofte driller balancen, så en gang imellem må han støtte sig op ad væggen, eller gribe fat i rollatoren for ikke at falde.
En operation for et par år siden gjorde hans bevægelser lettere, men betød også at hans mulighed for at tale rent blev forværret. Så man skal kende Kim Klastrup godt, for at forstå alt hvad han siger.
Sygdom er et vilkår
Han har netop sendt et nyt socialt og meningsdannende kortspil på gaden, der hedder Toastmaster Classic, hvor kortene indeholder emner og holdninger der kan diskuteres og vendes hen over spisebordet i hyggeligt selskab.
Spørger du ham til hvordan ideen opstod går tastearbejdet i gang, mens korte simple beskeder bliver læst op af iPad'ens højttaler.
Det er imponerende at se den tålmodighed Kim Klastrup udviser, når han svarer på spørgsmål, eller vil vise dig noget.
Og tankevækkende hvor mange ord der må sidde fast i hans hjerne og ikke kan komme ud i samme takt som han når at tænke dem.
Men det er vilkårene, når man er ramt af en sygdom, der langsomt får kroppens naturlige bevægelser til at 'krympe'.
Kim Klastrup har for længst accepteret tingenes tilstand, får han forklaret med sin iPad som lille hjælper.
Største samling af B&O
For over to år siden indrettede Bang & Olufsen-entusiasten sit helt eget museum i det gamle apotek på Adelgade i Ebeltoft, der er blevet renoveret fra kælder til kvist.
Beomus hedder museet, og når Kim Klastrup viser rundt, er hans begejstring og kærlighed til alle apparaterne ikke til at tage fejl af. Interessen begyndte allerede, da han var barn og siden da har han samlet på alt, hvad Bang & Olufsen har produceret gennem tiderne.
Her er den første radio fra 1925 og tidslinjen af de udstillede maskiner stopper først i 2005.
I 2025 kommer den næste tidsepoke også med i udstillingen, lover han.
Nostalgien længe leve
På museet finder du Bang og Olufsens radio nummer 1, følger udviklingen op i tiden, hvor senere grammofonplader og bånd bliver musikmediet. Senere følger fjernsynene og i den nye afdeling finder du de fede stereoanlæg og et surroundsound-sæt til over 300.000 kroner.
Her står der række efter række af de stereoanlæg og højttalere, som generationer af unge drenge har drømt om at få lov til at købe, efter at konfirmationen var overstået.
Ivrigt tænder Kim Klastrup for fjernsynet fra 1963 på knappen foran og vupti, så vises 'Dansevise', fremført af Grethe og Jørgen Ingmann. Sangen vandt Eurovision Song Contest i 1963.
Vi passerer den røde BeoLit 600 på hylden.
Transistorradioen fra B&O har stået i mange danske hjem og sendt musik og alverdens nyheder fra DR ud i æteren siden 1960'erne.
Jo, nostalgien er nem at fremkalde hos de fleste født før 1980, hvis man besøger museet.