Gellerup-moskéer opfordrer til hjemmebøn

Gellerup sogn lukker ned, men kirker og moskéer kan fortsætte, som de plejer. På grund af det høje smittetal opfordrer imamer alligevel til, at bedende klarer det hjemme i stedet for at møde op i moské

Artiklens øverste billede
Oussama Mohamad El-Saadier imam i Grimhøjmoskéen i Brabrand, og han synes, at det er godt at se, at der kommer færre besøgende under coronakrisen. Arkivfoto: Tobias Nicolai /Ritzau Scanpix

Lørdag 17. april meldte Aarhus Kommune ud, at man ville nedlukke Gellerup Sogn med øjeblikkelig virkning, fordi smittetallet var overskredet den grænse, som er blevet sat i forbindelse med Folketingets aftale for genåbning af landet.

Det betyder, at blandt andet skoler, fritidshjem, aktiviteter og kulturinstitutioner atter må lukke dørene, indtil smittetallet igen er under grænsen på maksimum 400 smittede per 100.000 borgere.

Moskéer og kirker kan imidlertid stadig få lov at holde åbent, men imamerne opfordrer alligevel til, at man klarer fredagsbønnen hjemme, hvis det er muligt, set i lyset af det høje smittetal.

"Det kommer ikke til at betyde noget for os, at sognet lukker, men vi forsøger alligevel at sige til folk, at hvis de kan bede hjemme, så er det fint, at de gør det," siger Oussama Mohamad El-Saadi, der er imam i Grimhøjmoskéen i Brabrand. Imam Abu Khaled fra Fredens Moské i Brabrand stemmer i.

"Corona er over det hele, men især i Brabrand, så vi bliver altså nødt til at holde afstand eller helt blive hjemme," siger han.

I begge moskéer har man så vidt muligt sørget for at begrænse antallet af besøgende og holde den anbefalede afstand.

"Vi afholder stadig fredagsbøn her under ramadan, men lukker et meget mindre antal ind og sørger for, at der er stor afstand mellem folk," fortæller Abu Khaled.

Han tilføjer, at man i Fredens Moské også har indført tidsbegrænsning på, hvor længe man må være i moskéen – alle bedende skal forlade moskéen senest fem minutter efter endt bøn.

Og ifølge Oussama Mohamad El-Saadi virker opfordringerne.

"Folk forstår godt, at man skal vise hensyn nu, så der er færre og færre, der kommer fysisk i moskéen lige nu," siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Fredens Kirke i Gellerup om, hvorvidt den nye nedlukning af sognet kommer til at påvirke denne.

Han er fortrøstningsfuld og synes, at det er godt, at der bliver taget aktion, selv om moskéen lige nu befinder sig midt i den muslimske højtid ramadan, som i år løber fra den 13. april til den 12. maj.

"Det er godt, at man forstår, at det er farligt, det her, selv om vi passer rigtig meget på," forklarer han.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.