Iværksættere: Netbutikker skal hjælpes på vej

To unge mænd mødtes på Erhvervsakademi Aarhus - nu er de i gang med dropshipping fra kontoret i Skanderborg

Artiklens øverste billede
Tobias Lund Nielsen og Kristian Kalajdzic i deres nye kontor, som fysisk ligger på Godthåbsvej i Skanderborg, men betjener kunder langt omkring via skærmene. Foto: Michael Wulff

IT-HANDEL I et lokale på førstesalen i en virksomhed på Godthåbsvej i Skanderborg har to unge, ambitiøse mænd lejet sig ind for at udvikle deres egen softwarevirksomhed Vendino.

Kristian Kalajdzic på 22 år og Tobias Lund Nielsen, 24, kommer fra henholdsvis Silkeborg og Horsens.

"Så placeringen her i Skanderborg er perfekt for os," siger Kristian, som er ophavsmand til idéen om at skabe Vendino, der arbejder med et forholdsvist nyt begreb herhjemme, dropshipping.

Privat er de begge ungkarle. Tobias (th) sejler i sin fritid fra Egå Marina, når han ikke kører motorcykel eller skruer på biler. Kristian tager en løbetur, hvor han samtidig kan dyrke sin passion, den elektroniske musik. Foto: Michael Wulff

Sparer plads

Det betyder, at de kan hjælpe deres kunder, som er netbutikker og deres leverandører med at handle sammen – uden at det for netbutikken kræver det store sortiment fysisk på hylderne eller i garagen.

Kristian Kalajdzic og Tobias Lund Nielsen formidler kontakten via deres skærme og har på blot et par måneder fået 1.000 netbutikker tilmeldt deres dropshipping.

Dygtig medstuderende

De to fyre mødtes på Erhvervsakademi Aarhus, hvor de læste økonomi og IT. Kristian, der længe har haft iværksætteren i sig og blandt andet selv drevet netbutik, fik øje på Tobias, der løste sine opgaver på akademiet bemærkelsesværdigt hurtigt.

"Tobias var rigtig dygtig, ja faktisk for dygtig," griner Kristian, der så gode muligheder for at få sin studiekammerat med i projekt 'dropshipping'.

"Og jeg var lige gået på sommerferie og tænkte, at nu skulle jeg slappe af. Men så ringede Kristian," siger Tobias Lund Nielsen, der aftalte et opklarende møde med sin makker.

"Mit første spørgsmål til Kristian var: Det lyder fedt, men findes det ikke i forvejen?"

Stort i USA

Dropshipping er et stort begreb i USA, men i Europa er det kun 25 procent af alle varer, som kommer gennem dropshipping.

Så Tobias og Kristian arbejdede videre i efteråret 2020 med at omsætte idéen til virkelighed.

"Jeg var på jagt efter et sted, hvor vi kunne sidde sammen. En af mine kolleger, der hvor jeg var ansat tidligere, fik job hos RelationMedia i Skanderborg. Han foreslog, at vi kiggede på et lokale hos dem på Godthåbsvej."

Lange dage

Nu er de to computere sluttet til. Kristian og Tobias møder oftest ind ved 8.30-tiden og tager så hjem ved 18-tiden – eller klokken 23, når opgaverne kræver det.

"Vi har en praktikant lige i øjeblikket. Han har været rigtig god til at skabe kontakt til leverandører, men nu skal han videre i sin uddannelse," fortæller Tobias.

Selvom de to unge kun har været på markedet i et par måneder, er der stor interesse for, hvad de arbejder med.

"Især webbureauer, som laver hjemmesider, har vist os opmærksomhed. Og i fremtiden skal idéen gerne brede sig, for visionen er at binde Europas nethandel sammen," siger Kristian Kalajdzic.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.