Overfyldte affaldscontainere er et stort problem

Artiklens øverste billede

Nedgravede affaldscontainere i Midtbyen er en god løsning, men ofte er de overfyldte og folk smider deres affald til stor glæde for råger og rotter. Bedre information fra AffaldVarme og trusler om bøde skal få borgerne til at tage ansvar for deres affald.

Som børnefamilie besøger vi næsten dagligt en container på Trøjborg med vores affald ligesom hundredvis af andre aarhusianere i Midtbyen. Men ofte er containeren fyldt. Så går vi videre til næste container, der typisk er 50 meter væk. Problem løst! Desværre har ikke alle aarhusianere forstået denne simple teknik med at gå til næste affaldsø. De smider deres affald ved den fyldte container, hvor poserne efter kort tid bliver angrebet af fugle og om natten af rotter. Det er uhygiejnisk, klamt og vildt ubetænksomt.

Det er som om, at den pågældende borger mener, at det ikke er hans eller hendes affald, når de ikke kan komme af med det. Men det er det, og du har som borger endegyldigt ansvar for dit eget affald, indtil det er kommet i en container. Det er ikke til diskussion. Desværre kan det også være lidt svært at overskue, hvad man gør som borger, når man møder en fyldt container. Derfor har jeg har et par gode forslag til, hvad AffaldVarme og kommunen kan gøre, for at komme det henkastede affald til livs.

  • Få indført et automatisk system, der giver besked, når containeren er fyldt.
  • Skriv på containeren, at man skal bruge andre containere hvis fyldt og vis på et kort, hvor de nærmeste ligger.
  • Skriv på containeren, hvem man kontakter hvis fyldt. For eksempel SMS til et nummer. Borgertip app’en er god, men man skal ikke bøvle med den, når man står ved en fyldt container.
  • Skriv på containeren, hvorfor man ikke skal smide affald ved den. Fx med rottefaren.
  • Skriv på containeren at det er forbundet med bødestraf, hvis man smider affald. Ifølge Miljøstyrelsen mellem 1.000 og 3.000 kroner.
  • I områder med meget erhverv, lav en ordning, hvor de erhvervsdrivende fordeler deres affald over flere containeren end nærmeste container.

I sidste ende er det et fælles ansvar, at vi holder vores by ren og rottefri. Så næste gang du møder en fyldt container, så tag ansvar. Smid dit affald i en anden container og giv AffaldVarme besked. De plejer faktisk at rykke ret hurtigt på det, men de skal vide, at der er et problem. Og du skal som borger vide, hvordan du nemt gør noget ved problemet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.