Skanderborg Ungdomsråd søger nye medlemmer

Som medlem af Skanderborg Ungdomsråd kan du få en stemme og få indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet. Og du kan være med til at arrangere forskellige events for unge

Artiklens øverste billede
Erika og Olivia er begge med i Skanderborg Ungdomsråd, som er en unik mulighed for byens unge, hvis de gerne vil høres og have mulighed for at påvirke nogle af de beslutninger, der tages i Skanderborg Kommune. Pressefoto

Ungdomsråd Hvis du er ung mellem 13 og 18 år, så kender du måske det at sidde derhjemme og føle, at det er svært at blive hørt. Måske har du lyst til at gøre en forskel, men ved ikke helt, hvor du skal gøre det henne. Så er det Skanderborg Ungdomsråd, du skal melde dig ind i, opfordrer Ungdomsrådet i en pressemeddelelse.

Erika Vinstrup på 14 år går til daglig på Virring Skole, og så er hun aktivt medlem af Skanderborg Ungdomsråd. Hendes vej ind i Ungdomsrådet handlede netop om at bruge sin stemme, blive hørt og gøre en forskel.

"Jeg sad, som mange unge nok oplever, og følte at jeg ikke havde en stemme og ikke blev hørt. Så blev jeg en del af Ungdomsrådet og der har vi en stemme og er med til at snakke med politikerne. Og så laver vi også andre ting, som har en indflydelse på livet som ung i Skanderborg Kommune," fortæller hun.

Tid til at lytte

Særligt roser de unge det gode samarbejde med Børne- og Undervisningsudvalget i Skanderborg Kommune. Her har Ungdomsrådet flere gange været til møde, og der er generelt blevet sat god tid af til at lytte og diskutere.

Der har f.eks. været offentlig transport på dagsordenen, som for unge i kommunen kan være en afgørende faktor i deres ungdomsliv. Ligeledes har debatten om lukning af landsbyskoler også fyldt i Ungdomsrådets møder med Børne- og Undervisningsudvalget. For de unge har det været interessant at få lov til at sidde med til bords, når politiske emner på dette plan bliver diskuteret.

Ungdomsrådet har gennem tiden været på mange forskellige ture til f.eks. Folkemødet på Bornholm, Ungdommens Folkemøde i København og tur til København med ungdomspolitisk omdrejningspunkt. Herudover er ungdomsrådet også medlem af Ung Danmark, som er en interesseorganisation for ungdomsråd i hele Danmark.

Penge til events

Skanderborg Ungdomsråd er støttet af Skanderborg Ungdomsskole. Udover at stille lokaler til rådighed, får Ungdomsrådet årligt en pose penge, som de kan bruge til aktiviteter og events. Når ungdomsrådet har brug for det, hjælper ungdomsskolen dem med at planlægge og gennemføre aktiviteterne. Når ellers Covid-19 restriktionerne ikke spænder ben for arrangementer, er Ungdomsrådet med til at arrangere f.eks. demokratidag, ungeevents, brætspilsaften og LAN-party.

Afdelingsleder på Skanderborg Ungdomsskole Michael Stevens fortæller, at man på Skanderborg Ungdomsskole er meget glad for at huse Ungdomsrådet og deres arbejde.

"I 2019 blev Skanderborg Kommune kåret til 'Årets Ungdomskommune'. Det var efter en indstilling fra Skanderborg Ungdomsråd. Vi er selvfølgelig glade for at kunne huse en masse initiativrige unge, som gerne vil gøre en forskel."

Hvis man ønsker at blive medlem af Ungdomsrådet, kan man kontakte Michael Stevens på michael.stevens@skanderborg.dk.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.