Her er kommunens svar

På Trøjborg savner beboerne flere parkeringsmuligheder. Aarhus Kommune er i gang med at kigge på, hvordan området kan byudvikles, men det er lidt uklart, hvad det indebærer

Artiklens øverste billede
Det er dette areal på hjørnet af Trøjborgvej og Skovvejen, som Aarhus Kommune ønsker at kigge nærmere på for at undersøge, om det kan byudvikles.

Byudvikling Det er en daglig kamp mod de resterende bilejere på Trøjborg, når Inge Kampmann skal finde et sted at parkere sin bil. Der er ganske enkelt for få parkeringspladser i forhold til antallet af biler, lyder det fra aarhusianeren, der siden 1974, kun afbrudt af få år, har boet på Trøjborg.

"Der er rift om pladserne. Folk sidder på lur for at vente på en fri plads, og nogen parkerer kreativt, fordi der er så stor mangel på parkeringspladser," fortæller hun og påpeger i samme øjeblik, at der ifølge hende faktisk er gode muligheder for at skabe flere parkeringspladser i området:

"Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke vælger at lave skråparkering de steder, hvor der er brede fortov og cykelstier. Det vil i hvert fald lette lidt på problemet, men der er ingen tvivl om, at der er behov for, at der bliver skabt flere parkeringsmuligheder."

Inge Kampmann, som i årevis har boet på Trøjborg, savner flere parkeringsmuligheder.

Derfor var Inge Kampmann da også ret spændt, da hun i sidste måned blev inviteret til et møde med Teknik og Miljø hos Aarhus Kommune, hvor temaet var byudvikling af parkeringspladsen på hjørnet af Trøjborgvej og Skovvejen. Det satte hurtigt gang i et årgammelt rygte, som går på, at kommunen har planer om at bygge et parkeringshus på selvsamme areal. Men før Inge Kampmann fik svar på, om der var hold i rygtet, fik hun at vide, at mødet var blevet aflyst.

"Det skulle have foregået som et online-møde, men det blev aflyst, fordi der var for mange, som havde tilmeldt sig. Det lød lidt mystisk," fortæller Inge Kampmann.

Behov for et p-hus

Hos Trøjborg Fællesråd har man også hørt rygtet om et muligt parkeringshus på hjørnet af Trøjborgvej og Skovvejen. Formand Niels Christian Sidenius fortæller endda, at han, da fællesrådet blev oprettet for et par år siden, var helt overbevist om, at det skulle bygges.

"Det har jeg været ud fra det, vi har hørt, men også ud fra, at det er indlysende for alle, der bor her, at der er et behov for et parkeringshus," fortæller han og tilføjer, at rygtet har flere år på bagen:

"Jeg mener, at idéen om at bygge parkeringshuset går helt tilbage til 2016 eller 17, hvor der var nogle overvejelser om det hos kommunen."

Niels Christian Sidenius mener ligesom Inge Kampmann, at et parkeringshus eller et større p-område er de eneste løsninger, hvis man gerne vil gøre det lettere at finde en parkeringsplads for bilejerne på Trøjborg.

Niels Christian Sidenius, formand for Trøjborg Fællesråd, mener, at der er behov for et parkeringshus på Trøjborg.

I øjeblikket er Aarhus Kommune i gang med at opsætte skiltestandere på Trøjborg for at gøre klar til beboerparkering, som forventes at træde i kraft i løbet af juni måned. Det er en del af den parkeringspolitik, der blev vedtaget i byrådet tilbage i 2018, og håbet er blandt andet, at indførelsen af beboerparkering kan være med til at skabe flere parkeringspladser for trøjborgenserne. Niels Christian Sidenius tror dog ikke på, at ordningen har den effekt, da det ifølge ham hovedsageligt er beboerne på Trøjborg, der kæmper om pladserne.

"Derfor synes vi, at det er uheldigt, hvis der ikke kommer et parkeringshus, for hvis man kigger på Trøjborg, så er der ikke nogen større områder til parkering, og det er parkeringspladser, der mangler," lyder det fra fællesrådsformanden.

Måske et p-hus

Michael Tolstrup, der er koordinerende afdelingsleder i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, oplyser til Lokalavisen Aarhus, at det er korrekt, at kommunen i øjeblikket har kikkerten rettet mod arealet på hjørnet af Trøjborg og Skovvejen, hvor der i dag er en parkeringsplads.

"I forbindelse med budgetforliget i 2019 bad byrådet Teknik og Miljø om at kigge på en række arealer i midtbyen, som kunne have byudviklingspotentiale, og det omfatter blandt andre det areal på Trøjborg," fortæller han.

Men før Inge Kampmann og Niels Christian Sidenius kan begyndte at glæde sig alt for meget, så skynder Michael Tolstrup sig at sige, at der lige nu ikke ligger konkrete planer for området.

"Vi kaster et blik på, om der er potentiale for at byudvikle området, og det kan for så vidt lige så godt omfatte boliger eller erhverv og ikke alene et p-hus. Men det er besluttet, at hvis der skal bygges på området, så må det ikke medføre færre parkeringspladser, end der er nu," fortæller den koordinerende afdelingsleder, der desuden oplyser, at han har kendskab til mødet, som skulle have fundet sted i sidste måned.

"Hensigten var at orientere fællesrådet om, at byrådet havde givet os denne opgave, men der var stor interesse for det, og så besluttede vi, at vi ville komme tilbage, når vi havde noget mere konkret at fortælle. Så mødet er ikke aflyst, men udskudt," fortæller Michael Tolstrup.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.