Træbiomasse er et vigtigt element i den grønne omstilling

Træpille-leverandør til Aarhus Kommune går i rette med Bedsteforældrenes Klimaaktion i Aarhus

Artiklens øverste billede
Foto:

I debatindlægget ”Hvordan kan vores politikere slippe af sted med falske CO2-beregninger” fremsættes en række falske påstande om Aarhus Kommunes brug af biomasse.

I Enviva møder vi desværre mange forkerte påstande og myter om bæredygtig træbiomasse. Derfor vil vi gerne bidrage med fakta om skovene i det sydøstlige USA, hvor en stor del af vores biomasse kommer fra.

Enviva er verdens største producent af bæredygtige træpiller. Den træbiomasse, vi leverer, og som eksempelvis bruges i Aarhus Kommune som et bæredygtigt alternativ til kul, er bæredygtighedscertificeret og underlagt strenge bæredygtighedskrav. Træbiomassen kommer fra restprodukter som spåner, grene eller stammer, der eksempelvis grundet sygdom ikke kan bruges af savværkerne, og restproduktet omfatter kun tre procent af skovindustrien.

EU’s direktiv for vedvarende energi og danske regler for træbiomasse stiller høje krav til genplantning og bevarelse såvel som forøgelse af kulstoflagre i skovene. Data viser, at kulstoflagrene vækster i de områder, hvor der høstes bæredygtig biomasse – eksempelvis i USA.

Samtidig viser blandt andet Energistyrelsens biomasseanalyse 2020, at skovene i det Sydøstlige USA er i vækst – og er vokset mere end 100 procent siden 1953. Det er altså forkert, når det postuleres, at skovene ryddes for at producere biomasse.

Træbiomasse er et vigtigt element i den grønne omstilling, som skubber kul ud af kraftvarmeværkerne. Debatindlægget fremhæver korrekt, at sol og vindenergi vinder frem, men det er også vigtigt at finde andre CO2-besparende måder at generere energi på.

Træbiomasse er en bæredygtig og udledningsneutral energikilde, når der plantes mere skov, end der høstes, og så længe der bruges restprodukter, som ikke efterspørges af savværkerne – som det er tilfældet med biomassen, der kommer fra Enviva. Bæredygtig biomasse er derfor et afgørende middel til at nå det ambitiøse danske klimamål.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.