Tre 'festlige' bøger

Artiklens øverste billede
Lili holder fest er for de mindste.

Litteratur Hvis alt går vel åbner bibliotekerne for besøg onsdag, og det bliver en festdag! Vi fejrer genåbningen med tre bøger om fest – til sidst med en lille påmindelse om, at vi stadig skal være forsigtige.

En fest for de mindste

Med enkel tekst og charmerende tegninger er de mange bøger om den foretagsomme pige Lili og hendes hund Vovvov nogle meget populære bøger for de 2-3 årige. Her skal mor og far til fest, og Lili og Vovvov skal blive hjemme og passes af mormor. Det er de ikke tilfredse med, men da mormor falder i søvn på sofaen laver de to deres egen fest.

De pynter op, sminker sig og den sovende mormor, spiser lækker mad, laver drinks, spreder konfetti og danser. Udmattede falder de i søvn hos mormor på sofaen, hvor en meget forbavset mor og far finder dem. Med indlevelse, humor og respekt for barnet rammer bogen en legesituation det lyttende barn kender og tilføjer det en lidt vild vinkel, som både børn og voksne vil fryde sig over.

Lili holder fest. Af Kim Fupz Aakeson og Siri Melchior

En fest for hele familien

Vi glæder os til vi må mødes igen med hele familien, og mange er sikkert i gang med at planlægge større festligheder. Denne bog har fokus på fejringer og sammenkomster med et kapitel om forberedelser, pynt og invitationer, et om mad og drikke og et om lege og aktiviteter, alt sammen med en blanding af tekst, opskrifter og kreaidéer. Alle opskrifter, idéer og hyggestunder bliver præsenteret, så man virkelig får lyst til at gøre det efter. Der er flotte fotos, intet er for kompliceret, og alle vejledninger er lette at forstå. På bundlinjen drejer det hele sig om samvær, nærvær og opmærksomhed.

Hip hip hurra : Idéer til nemme og festlige lækkerier, invitationer, aktiviteter og dekorationer til børne- og familiefødselsdage året rundt. Af Sif Orellana

En fest hvor det går galt

Der er heldigvis kommet rigtig mange gode bøger for større børn og unge med læsevanskeligheder, som stadig gerne vil læse en 'rigtig' bog om emner, som interesserer dem og er alderssvarende. Denne titel er en del af en serie om pigen Emma og vil kunne læses af børn fra ca. 11 år. Emma skal være alene hjemme og har aftalt med sine forældre, at hun og veninden Mia skal hygge sig med film, pizza og slik. Men uheldigvis hører nogle andre, at de er alene hjemme, og snart vælter det ind med unge, som de ikke har inviteret - og som gerne vil drikke andet end sodavand. Historien er vedkommende, kort og overskuelig, skrevet i et letlæst og flydende sprog med korte sætninger og en lidt stor skriftstørrelse.

For mange gæster. Af Thomas Halling

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.