Virtuelle prøver til Busbjerg Spillene

Der danses og synges hjemme i stuerne, og nu starter prøverne - udendørs

Artiklens øverste billede
Prøverne til årets spil, musicalen Annie, er gået i gang hjemme i stuerne. Privatfoto

Musical Så er prøverne til årets spil, musicalen Annie gået i gang. Selvom pandemien stadig hærger, så ser bestyrelsen for Busbjerg Spillene optimistisk på muligheden for at komme til at spille forestillingen i år. Dels vil en stor del af befolkningen være vaccineret til sommer, dels er årstiden også med os, lyder det i en pressemeddelelse fra Busbjerg Spillenes Lisbeth Gaba.

Da der stadig er forsamlingsforbud indendørs, så foregår prøverne lige nu virtuelt hjemme fra stuerne.

Kapelmester Gustav Hagner fortæller, at han er overrasket over, så godt det går med at øve online. Gustav Hagner har allerede sidste år, da det stadig var planen at spille Annie, indspillet øvefiler med musikken og dermed har skuespillerne så mulighed for at øve sangene.

Koreograf, Michelle Fonseca Kristensen, har ryddet sin stue derhjemme, så der er plads til at danse. Det foregår således, at Michelle gennemgår dansene trin for trin, mens skuespillerne danser derhjemme i deres egne stuer, sikkert til stor undring for underboerne for de, der bor i lejlighed eller på kollegie.

Udendørs prøver

Instruktør, Michael Pedersen, øver replikker og gennemgår scenerne med skuespillerne, men han fortæller, at det største arbejde venter, når skuespillerne kan komme på scenen. Med det løftede forsamlingsforbud er det nu muligt at øve udenfor, og derfor har scenemester Jens Bo Lichtenstein sammen med sit hold lagt scenegulvet og allerede på lørdag starter de udendørs prøver. Det glæder alle sig til, men der skal medbringes godt med varmt tøj, for der er ikke mulighed for, at man kan gå indenfor for at få varmen, som det ser ud lige nu. Det er heller ikke tilladt for besøgende på Busbjerg at stoppe op ved skuespillerpladsen og følge med i prøverne, som det ellers for nogen har været tradition at gøre.

Møderum online

Det sociale spiller en stor rolle i alle foreninger, men det har svære kår, når man ikke kan mødes fysisk.

Derfor har instruktørassistenterne lavet et møderum online, hvor alle møder ind. Når det så er tid for at komme videre til en prøve, bliver man så lukket ind i det rum, hvor instruktør, koreograf eller kapelmester er.

Man kan så møde ind lidt tidligere, eller blive hængende efter en prøve og få lidt social kontakt, men på behørig afstand.

Busbjergs bestyrelse har nedsat et corona-udvalg og udpeget kontaktperson der arbejder med at få afvikling af prøveforløb og forestillinger til at køre så corona-sikkert som muligt, så frivillige, skuespillere og ikke mindst publikum kan få en god oplevelse.

Da der i år bliver nummererede sæder og et begrænset antal siddepladser er det vigtigt, at man køber billetter i god tid, men dette kan også gøres med ro i sindet, da man får pengene tilbage, hvis forestillingen aflyses.

Mænd efterlyses

"En udfordring har nok været et mindre frafald af skuespillere, særligt blandt de unge og mændene," fortæller Lisbeth Gaba videre.

"Dette skyldes, at flere har fået andet arbejde, er flyttet eller har fået andre arbejdstider. Derfor ledes der stadig med lys og lygte efter mænd, der har lyst til at prøve at stå på scenen. Det bliver et kort øveforløb, da skuespillerne allerede er i gang med prøverne, og da de store roller er besat, så bliver opgaven også overkommelig. Så hvis man har en drøm om at prøve – og er en mand, uanset alder - så er det bare med at komme i gang med at kontakte Busbjerg Spillene. www.busbjerg.dk, lyder opfordringen.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.