Nu kan populær café igen åbne

Æblehaven har fået tilladelse til igen at åbne ved Brabrand Sø, efter ejer Sebastian Kromann sidste år var tvunget til at lukke caféen på grund af manglende tilladelse

Artiklens øverste billede
Sebastian Kromann kan igen have det store smil på læberne, efter han tirsdag fik tilladelse til at åbne sin containercafé ved Brabrand Sø.

Åbning Det var en stor skuffelse for Sebastian Kromann, da han sidste år var nødsaget til at pakke sin containercafé, Æblehaven, ved Brabrand Sø ned, fordi den kommunale tilladelse var udløbet, og byggeloven gjorde det besværligt at fortsætte. Siden har aarhusianeren arbejdet på at få en ny tilladelse, og tirsdag kom den så i hus.

”Der har været en lang myndighedsbehandling, så jeg er rigtig glad for, at den er klar. Nu går vi i gang med at bygge stedet op igen, for det måtte vi selvfølgelig ikke, imens vi ikke havde tilladelsen,” fortæller den 31-årige caféejer og tilføjer, at det tager en måneds tid at gøre Æblehaven helt klar til en ny sæson.

”Men vi skynder os med at nå i mål, for vi har ikke andet at lave.”

Sebastian Kromann arbejder nemlig normalt i festival- og koncertbranchen, som har været ret stille siden coronapandemiens begyndelse. Det var også derfor, han fik idéen til at starte caféen, som åbnede i juli sidste år.

Gourmet-hotdogs med god udsigt

Når Æblehaven om kort tid åbner bliver det igen som en containercafé, der dog i år kommer til at bestå af to containere i stedet for en. Den ene komme til at fungere som salgssted, imens den anden bliver til lager og et område med opvask. Ligesom sidste år kan man købe is, kolde drikkevarer og kaffe i caféen, som dog også har nye ting på menukortet.

”Man har mulighed for at købe gourmet-hotdogs med økologiske pølser fra en lokal landmand,” fortæller Sebastian Kromann, som er i gang med at skabe nogle hyggelige rammer ved Brabrand Sø, hvor gæsterne kan slappe af og nyde det, de køber.

”Vi har en stor have på 4.500 kvadratmeter, som vi åbner op, så man kan sidde forskellige steder med byens bedste udsigt,” tilføjer han.

Cykelservice og toiletter

Sebastian Kromann havde håbet på at få en permanent tilladelse til at drive sin café, men i første omgang har han fået en tilladelse, der løber de næste tre år. I sommer nåede han kun at holde åbent i omkring to måneder, før Aarhus Kommune gjorde ham opmærksom på, at tilladelsen var udløbet. Men på den korte tid nåede han alligevel at opleve, hvordan hans café-koncept tiltrak kunder fra både nær og fjern.

”Vi oplevede, at der især kom børnefamilier i løbet af dagen, men det var også kærestepar, der var ude at gå en sen aftentur på Brabrandstien, hvor de så lagde vejen forbi os, og så kunne vi se, at vi lå strategisk ret godt i forhold til byer som Stavtrup, Viby, Åbyhøj og Brabrand, men der kom også folk fra midtbyen. Der kom cykelhold fra Skanderborg og Ry, som brugte os som en destination, hvor de kunne cykle hen og få en øl, inden de cyklede tilbage igen,” fortæller Sebastian Kromann, som i år har en helt særlig service til de cyklende gæster.

”Vi har etableret cykelparkering helt ned til Brabrand Sø, hvor vi også laver en cykelservicestation, hvor man kan få pumpet sin cykel eller repareret den, og hvis man har en el-cykel, så kan man lade sit batteri op der, imens man får en kop kaffe. Det er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bruger Brabrandstien og ikke kun vores kunder,” fortæller han og oplyser, at der også bliver etableret toiletter i år i forbindelse med caféen.

Sebastian Kromann regner med, at han er klar i midten af maj til at åbne Æblehaven for kunder.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.