Ny skole ved Hornslet Hallen skal skabe aktivt ungemiljø

Artiklens øverste billede
Hornslet Skole. Pressefoto

ungemiljø Syddjurs byråd besluttede i december 2020, at den eksisterende Hornslet Skole skal ombygges og at der skal bygges en ny udskolingsafdeling af Hornslet Skole i sammenhæng med Hornslet Hallen. Placeringen af den nye udskoling åbner nye muligheder for at skabe et stærkt ungemiljø, hvor skolen og hallen samarbejder positivt på tværs.

For både den nye udskoling og ombygningen af Hornslet Skole er det et væsentlig krav til byggeriet, at det tager hensyn til, at elever har glæde af forskellige former for indlæring. Det betyder, at der skal være forskellige typer af læringsrum, samtidig med, at der er plads til at eleverne kan være aktive og udfolde sig fysisk.

"Sammen med alle de gode kræfter i Hornslet har vi en enestående mulighed for at skabe en skole for fremtiden i Hornslet. Placeringen af udskolingen giver muligheden for at skabe et unikt ungemiljø, som er attraktivt både i skoletiden og i fritiden. Det vil samtidig skabe en god sammenhæng til hallens andre aktiviteter, sådan at de nye faciliteter vi bygger, kan anvendes af mange forskellige brugere hele dagen," udtaler formand for Udvalget for familie og institutioner Kirstine Bille.

"I samarbejde med Udvalget for plan, udvikling kultur er Hornslet Hallen allerede godt i gang med at se på se nye muligheder. Jeg ser frem til at udvikle et godt projekt sammen med byrådet og byens parter, sådan at de ældste elever har lyst til at være på stedet, både når de skal tilegne sig viden og når de skal være sammen i fritiden uden for skoletid. Her er det naturligt at Ungdomsskolen også inddrages i udviklingsarbejdet. På grund af Corona vil projektet tage længere tid end oprindeligt planlagt og det kræver, at vi løbende har fokus på kapacitetsudfordringerne på Hornslet, indtil den nye udskoling står klar fra 2024/25."

I den kommende tid vil de to udvalg, som har ansvaret for skoleområdet og kultur- og fritidsområdet arbejde sammen for at få mest ud af de penge byrådet har tildelt til projektet. Blandt andet skal det undersøges hvilke muligheder der opstår ved at bygge hal og skole sammen, og om det betyder at der kan tilføjes mere til det samlede projekt.

Planlægning, udbud, lokalplanlægning og licitationer forventes gennemført i løbet af 2021 og 2022, sådan at byggeriet kan gå i gang i 2023. Første etape forventes taget i brug i efteråret 2024, og nybyggeriet skal stå helt færdigt foråret 2025.

Sideløbende med færdiggørelsen af nybyggeriet, går ombygningen af den eksisterende skole til en indskoling for 0. til 5. klasse i gang. Ombygningen forventes færdig i 2026 og vil foregå samtidig med, at skolen er i funktion.

sas

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.