Kærestepar fejrede årsdag i kostald på Mols

18-årige Lucas Kaas Pedersen havde planlagt en noget anderledes overraskelse for kæresten Caroline, da han i anledning af deres første år som kærester, inviterede hende på gårdbesøg i en kostald på Mols

Artiklens øverste billede
Mælkeproducent Lisbeth Klinge fra Landborup nær Knebel på Mols, sagde naturligvis ja, da det unge forelskede par ønskede at komme på gårdbesøg i påsken. Foto: Djursland Landboforening

Gårdbesøg Djursland Landboforening fik lige før påske en noget speciel henvendelse. Lucas Kaas Pedersen og kæresten skulle på forlænget weekend på Helgenæs på Mols, hvor de skulle fejre deres første år som kærester. Lucas ville gerne planlægge en helt særlig overraskelse for sin 17-årige kæresten, som er helt vild med dyr.

"Jeg søgte på nettet for at finde et sted, hvor vi kunne komme på gårdbesøg. Jeg kunne se, at Djursland Landboforening havde gårdbesøg, men det var kun om sommeren. Derfor skrev jeg til landboforeningen for at høre, om de kendte til en gård, hvor vi måtte komme på besøg," fortæller den 18-årige Lucas Kaas Pedersen, som er fra Holte. Det samme er kæresten, men de bor endnu ikke sammen.

Caroline på gårdbesøg på Mols. Privatfoto

I landmandens fodspor

Landboforeningen kontaktede Lisbeth Klinge, som er mælkeproducent i Landborup nær Knebel på Mols, for at høre, om hun var interesseret i et noget anderledes påskebesøg. Lisbeth Klinge sagde naturligvis ja – hvem kunne da også stå for sådan en henvendelse.

Det var på parrets sidste feriedag, at de skulle besøge Lisbeth. De havde blot fået en adresse og et tidspunkt, men ellers var de ikke klar over, hvad der skulle ske.

"Det besøg blev bare den perfekte afslutning. Vi var begge et stort smil under hele besøget, og min kæreste var rigtig glad for overraskelsen. Hun er vild med dyr – det var bare det hele værd," fortæller Lucas Kaas Pedersen.

I knap tre eftermiddagstimer fulgte parret i Lisbeth Klinges fodspor. De fik en rundvisning på gården, så køer og kalve få mad og hørte om dyrenes foder. Til slut så de køerne blev malket, og de fik endda lov til selv at prøve.

"Det var vildt sjovt. Der var ingen af os, der nogensinde havde været i en kostald før. Det er jo ikke noget, man sådan normalt oplever," fortæller Lucas Kaas Pedersen.

Kom indenfor

Mælkeproducent Lisbeth Klinge er vant til at blive spurgt, om hun vil have besøg. Hun har gennem et år mange forespørgsler og gæster fra sommerhusområdet, som gerne vil se dyrene.

"Der er i dag så få steder, hvor man kan se et landbrug. Det er der faktisk mange, der gerne vil, og når sådan et ungt par ringer, som aldrig har set en stald, så vil jeg rigtig gerne vise stalden frem og give dem en positiv oplevelse. Det var tydeligt, at de var meget interesserede i dyrene, som rigtig blev klappet og nusset. Jeg tror på, at det giver noget godt, når vi viser vores landbrug frem," mener Lisbeth Klinge.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.