Bor du i Årets Landsby 2021?

Landsbyer over hele landet skal nu til at spidse pennen, hvis de vil med i kapløbet om at blive Årets Landsby

Artiklens øverste billede
Skal din landsby efterfølge landsbyen Haastrup, der blev Årets Landsby 2021? Foto: Philip Davali

årets landsby Det sidste år med coronapandemien har sat landsbyerne under pres og afkrævet nye veje til at udvikle landsbyernes liv. Mange steder har landsbyernes fællesskaber ageret på trods, ligesom både stigende hjemmearbejde og flere danske turister rummer store potentialer for tiltrækning, bosætning- og erhvervsudvikling i landdistrikterne. Dermed har coronakrisen også budt landsbyerne nye muligheder ved at vende verden på hovedet.

I år hædrer Årets Landsby-prisen derfor de lokalsamfund, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for landsbyernes indbyggere i form af nye tiltag for levedygtighed og bæredygtighed.

Måske har landsbyen fastholdt eller tiltrukket nye beboere, udviklet nye erhverv eller servicetilbud eller skabt nye teknologiske eller bæredygtige udviklingsmuligheder.

Temaet er kort fortalt 'Den Nytænkende Landsby', og der vil blive lagt vægt på i hvilket omfang, landsbyen har formået at vende coronakrisen til nye levedygtige og bæredygtige udviklingsmuligheder med øje for fremtiden.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen