Strandbakkehuset kåret til årets sundhedsbyggeri

Anerkendelse til Hospice Djurslands nybyggede børne- og ungehospice - det første af sin art i landet

Artiklens øverste billede

Pris Nohrcon har kåret Strandbakkehuset i Rønde på Djursland, som er landets første nybyggede børne- og ungehospice, til Årets sundhedsbyggeri 2021. En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde, at det var Hospice Djurslands bevægende projekt til hårdt ramte børn og unge, der fortjente anerkendelsen i år.

Juryen fremhævede bl.a., projektets store indlevelse i de særlige sårbare menneskers behov.

Det er fjerde år i træk Nohrcon har sat fokus på de gode eksempler på byggeri og indretning af hospitaler, plejeboliger, seniorboliger, hospices og sundhedscentre med kåringen af årets sundhedsbyggeri – som optakt til Temaugen om fremtidens sundhedsbyggeri 18.-20. maj med videndeling i højsædet.

Sidste gang gik prisen til den eksemplariske udvidelse/ombygning af Sønderjyllands nye Akutsygehus i Aabenraa, men i år dystede tre demensplejehjem og ét børne- og ungehospice om hæderen.

Hjemlige rammer og omsorg

Strandbakkehuset tilbyder hjemlige rammer, lindrende omsorg og behandling til de svært syge børn og unge og deres familier, der har deres hverdag her i en sårbar tid i livet. Placeringen på toppen af en skrænt giver udsyn og inspiration til fordybelse og refleksion. Det inviterer naturen ind gennem åbninger og forskydninger, så nærheden til søen og skoven bliver Strandbakkehusets særegne styrke.

Huset rummer seks familieboliger, et personaleafsnit og flere fællesfunktioner. Familieboligerne forskyder sig udover skrænten, så de kommer helt tæt på skovgrænsen – med panoramakig over de grønne omgivelser. Det store fællesrum i midten - Hjerterummet – binder husets forskelligartede funktioner og omkringliggende natur sammen.

Store glaspartier skaber stemningsfuldt miljø med optimale lysforhold og unikke kig ud til naturen. Samtidig leder stiforbindelser direkte ind i rummet, så skellet mellem ude og inde sløres, og beboerne inviteres til at bruge landskabet aktivt. Dermed bliver naturen allestedsnærværende - og et afgørende element i livet, legen og lindringen, som huset danner rammerne om.

Fællesrum og gemmesteder

Dorit Simonsen, der er hospiceleder i Strandbakkehuset og Hospice Djursland, siger i en pressemeddelelse:

”Vores vision var, at vores nye børne- og ungehospice skulle rumme plads for Liv, Leg & Lindring, og den vision er i høj grad blevet til virkelighed. Vi står i dag med det smukkeste hus, et hus, som omslutter os med dets varme materialer, som tilbyder åbne og rummelige fællesrum, små hemmelige gemmesteder og tilbagetrukne familielejligheder med plads til privatliv og hele familien. Strandbakkehuset børne- og ungehospice er et højt specialiseret hospice, som tilbyder hjemlige rammer og lindrende omsorg og behandling til familier med svært syge børn og unge i en sårbar og vanskelig tid i deres liv. Vi er meget stolte af, at Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice er blevet kåret til Årets sundhedsbyggeri 2021 – og vi deler æren med alle dem, der løftede projektet ind i virkeligheden.”

De fire projekter, der var nomineret til prisen i år, er Fællesskabets Hus i Ry (demensplejeboliger og centerfunktioner), Skovvang DemensCentrum i Aarhus (demensvenlige plejeboliger og demenscenter), Skovvang II Demensplejecenter i Allerød og Strandbakkehuset, Børne- og Ungehospice i Rønde.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.