Kvickly giver 100.000 kroner til Hadsten: Masser af gavekort og festivitas for store og små

Nu skal en donation fra Kvickly ud at leve og sparke gang i hjulene i Hadsten

Artiklens øverste billede
"Nu nu skal vi have fuld knald på den lokale handlen," siger varehuschef i Kvickly Hadsten Mads Sørensen. Foto: CSJ

Pengegave 'Gode naboer er guld værd.' Sådan lød det, da alle landets Kvickly'er i begyndelsen af februar meldte ud, at de ønskede at støtte deres lokale handelsstandsforeninger.

Udmeldingen kom, mens alle butikker uden dagligvarer var tvangslukket på grund af corona. Tvangslukningen førte til en meromsætning på Kvicklys non-food-varer. Netop den meromsætning fra hele nedlukningen kommer nu handelsstandsforeningen - og Hadsten by - til gode.

Der er tale om 100.000 kroner, som nu skal ud at "leve" i byen og sætte lidt ekstra gang i hjulene.

"Vi har forsøgt at finde på noget, som forskellige slags butikker kan bruge - om man sælger blomster eller tøj," siger varehuschef Mads Sørensen og fortsætter:

"Man bliver da lidt glad for at kunne bidrage til noget, der forhåbentlig giver de lokale butikker et boost. For vi har virkelig haft ondt af dem under nedlukningen. Man ønsker jo det bedste for ens kollega-butikker."

Skal give flere handler

Helt konkret har byens butikker kunnet byde ind med idéer, og et udvalg har så besluttet, præcist hvordan pengene bruges bedst muligt.

Til en begyndelse har Kvickly købt fem siders annonceplads i denne avis. Her får alle butikker mulighed for at få deres navn nævnt.

Desuden skydes en konkurrence i gang med det samme. Kvickly donerer nemlig 30 gavekort af 500 kroner - vinderne trækkes allerede 7. maj.

Man deltager ved at købe noget i en af byens butikker. Så skriver man navn, adresse og telefonnummer bag på bonen og putter den i en kasse i den pågældende butik. Er man heldig at være blandt de 30 vindere, får man altså et gavekort til netop den butik, som man gjorde "vinderkøbet" i.

"Nu er det den første i måneden, så nu skal vi have fuld knald på den lokale handlen. Man kan jo give den en ekstra skalle i håbet om at vinde et gavekort. Eventuelt kan man tænke lidt frem i tiden og måske få købt den fødselsdagsgave eller værtindegave, som man ved, at man alligevel kommer til at stå og mangle. Konkurrencen giver forhåbentlig flere handler - og så penge tilbage til handlen igen gennem gavekortene," siger Mads Sørensen.

Fest for hele byen

På lidt længere sigt går en del af donationen til at lave en gadefest, hvor Lions er inviteret til at stå for arrangementet.

Det bliver dog først realiseret, når det igen er tilladt at være mindst 500 samlet.

"Festen bliver centreret om Søndergade, men butikkerne i udkanten af byen inviteres med ind til festlighederne på forskellig vis, ligesom vi vil invitere lokale musikere til at underholde," siger varehuschefen og fortsætter:

"Vi trænger filme til at komme ud og hygge os, så vi krydser virkelig fingre for, at gadefesten kan lade sig gøre før sommerferien."

Børnene kommer også til at nyde godt af Kvicklys donation. HSK's børneløb bliver nemlig trukket ned i byen, hvor der vil være festivitas med musik og børneaktiviteter.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.