Så er storken landet i Enslev

Man regner med, at det er den ene halvdel af sidste års storkepar, som har overnattet i den nyrenoverede storkerede

Artiklens øverste billede
En af storkevennerne i Enslev - tog i hast dette billede fredag aften med sin mobiltelefon, da storken var landet i den renoverede rede.

ENSLEV Fredag aften ved 20-tiden kom der atter liv i storkereden i landsbyen Enslev uden for Grenaa. De lokale beboere kunne glæde sig over, at den nyrenoverede storkerede igen i år er beboet.

Man regner med, at det er den ene af de to storke - der blev døbt Jytte og Peter i lokalområdet - der er vendt tilbage efter sidste års ophold. Et ophold, der startede så godt, men endte så trist, da et lokalt uvejr ramte Enslev lige efter, at storkeparrets unger var udklækket. og så gik naturen sin barske gang og ungerne lå døde i reden.

Siden viste det sig, at storkereden var i for dårlig stand til at give ly og varme til nyfødte storkeunger, så reden er nu totalrenoveret.

Lørdag kunne man konstatere, at den enlige stork har overnattet i reden - og håbet er nu, at magen også snart ankommer, så de kan nå at parre sig i tide.

Sidste år ankom begge storke til Enslev 24. april, så man kan sige, at storkenes præcision er imponerende god.

Der er ikke kommet storkeunger på vingerne fra en rede på Djursland siden 1970'erne, så alle krydser naturligvis fingre for, at det vil lykkes i år.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen