Et børnefamilie-venligt Aarhus

Artiklens øverste billede
rptnb

Debat Bünyamin Simsek har planer om at udstykke i alt 3.600 nye parcelhusgrunde i Aarhus Kommune for at holde på børnefamilierne. Jeg er sikker på, at rådmanden vil være glad for de skattekroner, disse familier vil lægge i vores kommunekasse. Men skal Aarhus Kommune være et attraktivt sted for børnefamilier at bosætte sig, så skal Aarhus Kommune også løse deres opgaver i forhold til at sikre nok daginstitutioner, skolekapacitet og sports- og fritidsfaciliteter.

Her halter det desværre allerede flere steder. I Solbjerg har vi gennem de sidste år set en stor udbygning med mange nye parcelhuse. Det har, på trods af opstart af en ny daginstitution, gjort det rigtigt svært for børnefamilierne at få en daginstitutionsplads i byen.

Mange forældre må tage turen i bil til Viby for at aflevere deres barn i institution. Dette bragte Lokalavisen en artikel om i slutningen af 2020, hvor Thomas Medom lovede, at forvaltningen ville se nærmere på det. Men er der sket noget siden da? Det samme gør sig gældende i Harlev, hvor forældre må tage turen til Gellerup. Dette bliver bestemt ikke bedre med de udbygningsplaner der er lagt frem, medmindre man tænker sig rigtigt godt om.

Det kan måske med politikerøjne virke som en lille problem med lidt ekstra transporttid for forældrene. Men det har også andre konsekvenser. Set med mine pædagogfaglige briller har et barn brug for så rolig og stabil en hverdag som muligt. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at et barn starter i en institution, og efter kort tid flytter institution, når der bliver en plads i hjembyen. Er barnet i en institution i en anden by indtil skolestart, har barnet ikke etableret venskaber med børnene fra lokalområdet, som barnet skal gå i skole med. Børn har brug for stabile og forudsigelige rammer for deres opvækst, med så få skift som muligt. At skabe kontinuitet i et barns liv er vigtigt for at sikre dets sunde udvikling.

Vi skal gøre mere for at sikre gode rammer for vores børnefamilier i Aarhus. Det er den bedste investering, vi kan gøre på lang sigt. Derfor skal vi sikre, at børnefamilierne ikke skal bruge deres sparsomme tid på at køre langt for at hente deres børn. Den ekstra transporttid giver også børnene unødvendigt lange dage i institution.

For at give forældrene et alternativ, når de bliver ramt af denne kapacitetsmangel, vil Kristendemokraterne give forældrene mulighed for tilskud til hjemmepasning. Give forældrene en økonomisk mulighed for at passe deres barn selv, indtil der er en institutionsplads i deres lokalområde. Det vil gavne børnefamilierme og give en tryg og rolig opstart på institutionslivet for barnet uden unødvendige skift.

Derudover vil vi hos Kristendemokraterne selvfølgelig sikre, at børnefamiliernes vilkår altid tænkes ind i byudviklingen, så vi ikke havner i denne situation fremover.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.