Debat: Den der tier samtykker

Artiklens øverste billede
Hanne Stender.

Kan danske socialdemokrater rundt i landet sove godt i øjeblikket? Mon de, når de lukker øjnene, får billeder på nethinden af f.eks. skræmte børn, mennesker der tortureres eller familier der må skilles?

Mon de tænker over, om det nu også er den rigtige politik, der føres i vores land i forhold til hjemsendelser af syriske flygtninge? Når Danmark går enegang med hensyn til at mene, at man kan hjemsende til visse dele af Syrien, mens resten af verden fordømmer det og vælger at beskytte, giver det så gæve socialdemokrater overvejelser, uro i maven eller tanker om moral og næstekærlighed? Giver det dem kvababbelser over, hvorvidt det nu også er rigtigt, det som sker?

Jeg har spurgt vores lokale medlemmer af byrådet for soc.dem., om de kan oplyse mig om, hvorvidt der er syrere i vores kommune, som står i fare for hjemsendelse eller anbringelse på udrejsecenter.

Jeg har også spurgt dem, om de bakker op om regeringens nuværende politik på området, og hvis de ikke gør, har jeg opfordret dem til at rette henvendelse til ministeren med bekymring over, hvad der sker.

Hvorfor må vælgerne op til kommunalvalget ikke vide, hvad de lokale socialdemokrater mener om deres partis politik?

Jeg spurgte dem i et læserbrev tidligere her i avisen og har sendt teksten til dem alle på mail.

Jeg har desværre slet ikke fået svar. Derimod har jeg fået kritik for at blande landspolitik sammen med lokalpolitik. Jeg vil gerne her argumentere for, hvorfor jeg finder det relevant også lokalt i vores kommune.

For det første: hvis der er syrere i vores kommune, som bliver ramt af den aktuelle politik, mener jeg politikere lokalt og i særdeleshed socialdemokrater har et ansvar for at sige fra, hvis de er imod det, vise hvad de mener om det og stille sig på de menneskers side, som oplever konsekvenserne.

For det andet: Den der tier samtykker, siges det. Sådan vil det i hvert fald opleves af regeringen, hvis ikke baglandet siger fra. Mon ikke det kunne rykke noget, hvis socialdemokrater i hobetal rundt i landet vendte sig imod udsendelsen af syrere. Hvis de opadtil og udadtil gav udtryk for deres uenighed og ja ... måske endda meldte sig ud af et parti, der fører en politik de ikke længere kan stå inde for.

Hvorfor må vælgerne op til kommunalvalget ikke vide, hvad de lokale socialdemokrater mener om deres partis politik. Den enkeltes holdning siger unægtelig noget om mennesket og politikeren, som for mig er så væsentligt, at det bliver svært at se bort fra lokalt.

Af gode grunde ved jeg ikke, hvad vores lokale soc.dem. mener, da de ikke har svaret mig. Men jeg tror der er mange, rigtig mange soc.dem. rundt omkring i DK som ikke synes om behandlingen af syrerne. Jeg håber de vil gøre det rigtige: råbe op, rette henvendelse, reagere, måske endda melde sig ud. Sov godt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.