Storstilet udsmykning af Østervangskolen i Hadsten

Skolens fire gavle skal udsmykkes med silhuetter af eleverne

Artiklens øverste billede
Skoleleder Stine Stidsen.

Et storstilet udsmykningsprojekt er på vej på Østervangskolen i Hadsten, der i august 2020 fyldte skolen 60 år men på grund af corona endnu ikke har lavet en større markering ud af mærkedagen.

I stedet er det landet på en meget langtidsholdbar markering i form af kunstværket 'Silhuetter beretter'. Det er billedkunstner Lise Læssøe Eiler, der skal styre udsmykningsopgaven, hvor de fire gavle på indskolings- mellemtrins- udskolings- og administrationsbygningen bliver udsmykket.

"Hensigten er at gøre Østervangskolens fremtoning mindre anonym og mere indbydende til glæde for alle, der har deres gang på skolen, og også for dem, der bare har deres gang forbi. Den overordnede idé er at lade silhuetter af skolens elever i forskellige aktiviteter og situationer fortælle om livet på Østervangskolen. Udsmykningen skal give et billede på, hvad skolens forskellige bygninger rummer, hvilke værdier stedet bygger på, og skolens elever spiller en vigtig rolle i kunstprojektet. Nogle klassetrin vil tage del i forberedelsesfasen, andre i selve udførelsen," fortæller Lise Læssøe Eiler til Favrskov Kommunes hjemmeside.

ELRO Fonden og kommunens kunstudvalg har givet økonomisk støtte til projektet, og medarbejdere fra Ejendomscentret hjælper projektet på vej ved at klargøre vægge og bedene omkring.

Stine Stidsen, skoleleder på Østervangskolen, glæder sig over projektet:

"Vi er meget taknemmelige for støtten, og det bliver spændende at følge tilblivelsen af udsmykningen. Det er store, anonyme flader, og det bliver godt, at de nu bliver inddraget til at fortælle om livet på skolen. Vi vil selvfølgelig gerne holde en lille fernisering, hvor forældrene også får mulighed for at deltage. Vi håber at kunne gøre det i løbet af juni, men nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre i forhold til corona-restriktionerne," siger skolelederen.

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.