Klaus Hansen: "Filmhøjskolen skal være i samklang med området"

Midlertidig forstander ser Filmhøjskolen i Ebeltoft som en perle der skal passes på.

Artiklens øverste billede
Klaus Hansen fortsætter som direktør for den regionale filmfond Filmfyn, men er nu midlertidig forstander på Den Europæiske Filmhøjskole.

Ebeltoft 61-årige Klaus Hansen var ikke i tvivl, da bestyrelsen bag Den Europæiske Filmhøjskole spurgte, om han ville hjælpe til som forstander på European Film College, der for de fleste stadig går under navnet Filmhøjskolen i Ebeltoft, indtil slutningen af juni.

”Filmhøjskolen er en perle der skal bevares, og da jeg for kort tid siden mødte skolens elever og undervisere og så deres dedikation til at lave film,” så var jeg ikke i tvivl om, at det var det rigtige. Filmhøjskolen skaber filmmagere, der kan opnå dansk og international anerkendelse,” siger Klaus Hansen, der nu har bosat sig på Filmhøjskolen de kommende uger.

”Jeg har fået tilbudt af venner, at de ville sejle min båd herop. Og selvom det er fristende, især med det flotte vand der omgiver Ebeltoft, så må jeg klart sige, at det er der ikke tid til.”

En mere åben Filmhøjskole i Ebeltoft

Han skal køre det nuværende filmkursus færdigt, men han skal også komme med anbefalinger til bestyrelsen til, hvad en fremtidig filmhøjskole skal indeholde. Og så er han lovet medbestemmelse i beslutningen om, hvem den nye forstander skal være.

Og selvom han har CV’et på plads, med mange år i filmbranchen, så bliver det ikke ham der bliver den nye forstander.

Han har fået lov til at arbejde på Filmhøjskolen i disse uger, men bruger stadig 25 procent af tiden på sin nuværende stilling som direktør for FilmFyn.

”Jeg bor på Fyn. Jeg er tilfreds med mit arbejde gennem FilmFyn og desuden så stiller min kone op som kandidat til overborgmesterposten i København. Det bliver svært at forene,” tilføjer Klaus Hansen.

”Jeg ser helt klart en mulighed for, at Filmhøjskolen kan åbne sig op for området. Vi skal være mere i samklang og en mere integreret del af Ebeltoft. Her kunne en åbning af vores biograf for alle filmelskere i Ebeltoft være en mulighed,” lyder det.

#MeToo-sag startede det

Han har overtaget midt i perioden efter den forhenværende forstander Ellen Riis, der nu er ude.

Det skete efter at hun og Den Europæiske Filmhøjskole kom under pres efter at Filmmagasinet Ekko i en række artikler har beskrevet en #MeToo-sag på skolen.

Sidste år blev en underviser fyret efter anklager om sexchikane og magtmisbrug, men en krænket elev mente ikke, at forstanderen havde håndteret sagen godt nok, det har Filmmagasinet Ekko beskrevet i en række artikler.

”Jeg kommer med nogle konkrete punkter, vi som skole skal arbejde med og overholde. Og det handler blandt andet om nultolerance over for seksuelle krænkelser. Jeg er i et tæt samarbejde med lærergruppen og når jeg stopper, vil der ligge en rapport med anbefalinger af, hvad en kommende ledelse bør styre efter,” siger Klaus Hansen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.