6.maj ruller BioHuset den røde løber ud for filmgæster og film i fællesskab

Biografen viser blandt andet de dansk film Druk, der lige har vundet en Oscar, og Lille Sommerfugl

Artiklens øverste billede

Så er det slut med udelukkende at se film på små skærme enten alene eller sammen med 'boblen'. Nu venter det store lærred og den gode lyd, duften og smagen af popcorn og slikposernes trygge knitren i BioHuset i Galten.

Det fortæller biografen i en pressemeddelelse.

Hvordan det kommer til at foregå rent praktisk er endnu usikkert. Kulturministeren har varslet, at restriktionerne er de samme som før nedlukningen, muligvis med den tilføjelse at alle gæster skal vise gyldigt coronapas.

"Vi ved det ikke endnu, men så hurtigt som vi får det at vide, vil vi informere både gæster og frivillige på hjemmesiden, Facebook og ved opslag i BIOHusets vinduer," lyder det fra Galten.

"Men vi lover at passe rigtig godt på gæster som frivillige. Vi skal stadig holde afstand, bruge mundbind, vaske hænder, spritte af, reservere tomme sæder mellem gæsterne, bortset fra de som følges ad. Kort sagt det vil også i denne omgang være trygt at se film i BIOHuset," lyder det desuden.

Og hvad kan vi så se, når det igen bliver muligt?

Sommerfugl og Druk

Det begynder med med Lille Sommerfugl, som vises i 5 dage. Filmen er med i Biografklub Danmark og skildrer den stædige landmand og svineavler Ernst, spillet af Jesper Christensen og hans hustru Louise spillet af Karen-Lise Mynster. De skal fejre guldbryllup i det lokale forsamlingshus og det bliver en gribende, vemodig og yderst overraskende fest.

I nat dansk tid blev det afsløret, at dansk film Druk løb med prisen 'Bedste internationale film'.

" Det er helt fantastisk, og vi bringer igen dansk film frem på den internationale scene. Filmen kan ses fra 24. maj," fortæller BioHuset.

Og så fortsætter det bare derud af, gode danske film, mange fra Biografklub Danmark, og gode børnefilm i weekends. Der er mange børn, der venter på at bruge de gavekort, der rundhåndede har delt ud under nedlukningen.

Foredragene fra Århus Universitet, som har været yderst populære og efterspurgte, er der også givet plads til.

"Vi har gennem mange år haft tradition for at holde lukket 2-3 uger i sommerferien. Det holder vi fast ved i år, både af hensyn til de frivillige, som selvfølgelig også holder ferie, men også fordi det er vores erfaring, at der ikke er mange gæster i højsæsonen. Så vi sparer på kræfterne og giver den igen fuld skrue efter ferien. Ferien i år holdes fra torsdag den 15. juli, og så blænder vi op for Den gode spion torsdag den 29. juli, så 14 dages ferie til BIOHuset i år," fortæller BioHuset.

Mangler frivillige

I løbet af den tid, huset har været tvunget nedlukket, er der flere frivillige som har valgt at stoppe som frivillig i BIOHuset.

"Derfor er det igen nødvendigt for os, at efterlyse nye frivillige. Så har du lyst til at blive en del af et godt fællesskab og gerne vil yde dit til at vi fortsat kan vise film i den lokale biograf, så kontakt os enten på telefonen i kontortiden eller ved at udfylde kontaktformularen på www.biohuset.dk," lyder opfordringen med en tilføjelse:

"Det er en fordel at man er vant til at benytte IT systemer, men allerbedst at du har lyst til at være sammen med andre frivillige, og ikke mindst at give gæsterne en god oplevelse og service. Vi sørger for den fornødne undervisning, inden du bliver sat på vagt med andre mere erfarne frivillige. Det er dagene torsdag til søndag der mangler frivillige."

Udsat generalforsamling

Generalforsamlingen i BioHuset er udsat til 8. juni kl. 17, og den afholde i BIOHusets sal. "Husk det er her, du kan komme med input til huset og bestyrelsen, og hvis du har lyst til bestyrelsesarbejde, er det her det sker," lyder det fra BioHuset.

Læs også

Andre læser

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.