Alle kommunens 7.kl. elever skal lære om god digital adfærd

Artiklens øverste billede
Komiker Michael er en del af årets Digital Tryg Konference for Skanderborg kommunes 7. kl. elever tirsdag aften.

Cirka 900 7. klasseselever fra Skanderborg Kommune skal lære om god digital adfærd på en kæmpe konference – digitalt, sammen og hver for sig. Det sker tirsdag 27. april, fortæller SSp i Skanderborg Kommune.

Når unge bliver udsat for digitale krænkelser kan det være helt ødelæggende for deres liv. Nu giver SSP & Forebyggelse, 7.klasse elever i Skanderborg kommune, en helt ny mulighed for at lære at passe på sig selv – og andre – i den digitale verden.

COVID-19 kommer ikke til at sætte en stopper for at SSP & Forebyggelse i morgen afholder årets Digital Tryg Konference for Skanderborg kommunes 7.kl. elever, men det har tvunget arrangørerne til at tænke helt ud af boksen og finde en ny form.

"Vi kan jo ikke samle eleverne fysisk – så nu kommer vi ud til alle 7.klasser live – på en gang, i digital form i stedet”, siger SSP-konsulent Lærke Mogensen, der er projektleder for konferencen. ”Sammen med Center for Digital Pædagogik, Politiet og Red Barnet - og med økonomisk støtte fra Lions-klubberne, har vi udviklet en helt ny digital konference, hvor live-streaming, video-sekvenser, praktiske opgaver i klassen, samt forældre- og elevinvolvering går op i en højere enhed."

Eleverne kommer til at arbejde med digitale krænkelser, billeddeling, grupper med provokerende indhold, ung chat-rådgivning og ung-til ung hjælp.

Eleverne kommer til at arbejde med tonen på nettet, digitale krænkelser og billeddeling, grupper med grænseoverskridende indhold, chat-rådgivning og ung-til ung hjælp online.

Forældre er involveret

Forældrene til 7.kl. eleverne er også blevet involveret.

"Eleverne får en mængde materiale med hjem til forældrene, og forældrene er blevet spurgt om hvad de finder vigtigt at eleverne skal høre om, i forbindelse med dagens spændende Podcast-optagelse."

Forældrene til 7.kl. eleverne er også blevet involveret.

"Eleverne får en mængde materiale med hjem til forældrene, og inden konferencen er forældrene blevet spurgt om, hvilke emner de som forældre havde behov for at blive klogere på i deres børns online liv. Disse emner vil blive diskuteret på konferencen i forbindelse med dagens spændende Podcast-optagelse."

Det er Red Barnet der optager Podcasten ”So.Me.Mor.Far”, med standup komikeren Michael Schøt, som vært. Eleverne får oplevelsen live – mens forældre og andre må vente og høre Podcasten senere fra Red Barnets hjemmeside.

Det er tredje gang SSP og Forebyggelse i Skanderborg kommune laver Digital Tryg konference for kommunens 7. klasser, og denne og den seneste har været for 7. årgang, og Lions-klubberne i Skanderborg kommune har i fællesskab støttet projektet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.