Djurs Sommerland gør sig klar til en anderledes sæson

Salget af sæsonkort til forlystelsesparken overstiger rekordåret på trods af en sæson, der bliver præget af restriktionerne.

Artiklens øverste billede
Det bliver desværre ikke så let at få øje på smilene i år, når gæsterne i Djurs Sommerland skal bære mundbind i forlystelserne. Direktør Henrik B. Nielsen har dog store forventninger til en god sæson. Pressefoto

Nimtofte Tingene er ikke helt, som de plejer, når Djurs Sommerland på fredag 30. april - store bededag - åbner for tælleapparaterne og lukker folk ind til 2021-sæsonen. Og så alligevel.

For hele sæsonen sidste år var forlystelsesparken også iført coronaens lænker, og Djurs Sommerland har således allerede gjort sig solide erfaringer på at håndtere de forskellige restriktioner, som parken og andre attraktioner er underlagt.

Fornuftig løsning

Det er derfor en særdeles forventningsfuld direktør Henrik B. Nielsen, der ser frem til en lidt anderledes sæson, for siden sidste år er det blevet væsentligt mere overskueligt for parken at holde styr på, hvad der kan lade sig gøre, når tusinder af gæster strømmer til Djurs Sommerland.

”Retningslinjerne blevet mere forståelige på tværs af en forlystelsespark og samfundet generelt, for nu gælder der de samme retningslinjer her, som der gælder alle andre steder. Det betyder, at man kan benytte forlystelserne, som man plejer. Det kræver bare mundbind fra 12 år og opefter, og det vil sige, at vi kan køre med stort set fuld kapacitet. Det er en rigtig fornuftig løsning. Vi håber selvfølgelig, det er en overgangsløsning, men folk er blevet så vant til at bruge mundbindet i hverdagen, så det er helt naturligt for dem,” siger Henrik B. Nielsen.

Brandvarmt sæsonkortsalg

Det lader da heller ikke til, at gæsterne har ladet sig afskrække af, at en dag i forlystelsesparken kræver indordning under de gældende restriktioner.

Det er klart, det havde negativ betydning for forlystelsesparkerne at blive holdt uden for sommerpakken.

På nuværende tidspunkt har Djurs Sommerland således solgt lidt flere sæsonkort end i sæsonen 2019, som ellers var et rekordår for salg af sæsonkort i parken ved Nimtofte.

Det vækker naturligvis glæde hos direktøren. Sidste år ytrede Djurs Sommerland og andre forlystelsesparker således deres utilfredshed med, at netop forlystelsesparkerne ikke var en del af den sommerpakke, der blev vedtaget i Folketinget.

Sommerpakken skulle få flere mennesker ud til oplevelser i Danmark og gav blandt andet rabat på entrébilletter og færgebilletter til småøerne, men s altså ikke rabat i forlystelsesparker.

Det kunne mærkes i Djurs Sommerland, at mange mennesker benyttede sig af andre og billigere muligheder.

”Sidste år fik vi først lov at åbne 11. juni, så vi manglede halvanden måned af vores åbning på sæsonen. Derudover var vi udfordret af, at vi ikke var en del af sommerpakken. Det var uhensigtsmæssigt, for det er klart, det havde negativ betydning for forlystelsesparkerne at blive holdt uden for den pakke,” konstaterer direktøren, som derfor er ekstra godt tilfreds med, at det ser ud til, at gæsterne langt fra har glemt Djurs Sommerland.

Forståelse fra gæster

Henrik B. Nielsen vurderer, at årsagen til det gode salg af sæsonkort blandt andet skal findes i, at langt størstedelen af parkens forlystelser foregår udendørs, og samtidig har attraktioner over hele landet vist, at de tager restriktionerne alvorligt.

”Vi kan mærke på de henvendelser, vi får fra folk, at de synes tingene kører fornuftigt. Det er også de tilbagemeldinger, vi har fået fra vores kollegaer i branchen, der allerede har åbnet, at de møder stor forståelse fra gæsterne, og de er meget disciplinerede i forhold til at vise coronapas og bruge mundbindet, når de er i forlystelsen,” siger Henrik B. Nielsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.